Jeremy Loops op Woodstock 69

Op het strand in Bloemendaal is een feestje. Warm weer, zand, drankjes en de zomerse mix tussen pop en rock van de Zuid-Afrikaanse Jeremy Loops vullen deze mooie dinsdagavond 4 juli 2017 op Woodstock 69. Een paar honderd man staan klaar om te dansen en te zingen.

De naam Jeremy Loops zegt je wel iets, maar je kunt het niet plaatsen? In 2015 opende hij voor de boys van twenty one pilots in TivoliVredenburg. We zijn benieuwd waar Loops en zijn kompanen nu staan, bijna twee jaar later.

Een kleine twintig minuten te laat komt Jeremy Loops met band de planken op. Twintig minuten muziek is niets, maar twintig minuten wachten lijkt een eeuwigheid te duren. Een slecht begin dus op het Bloemendaalse strand. Excuses worden niet gemaakt, maar het publiek lijkt hier ook totaal geen behoefte aan te hebben. Zodra er gevraagd wordt wie de heren nog nooit eerder live hebben gezien, gaat zo een 75% van de handen de lucht in. Spannend voor Jeremy Loops om een publiek aan te spreken die niet alleen terug wilt naar de show met twenty one pilots.

Het duurt niet lang tot het publiek uit de handen eet van de muzikanten. Moeten de handen de lucht in? Dan gebeurt dat. Moet er meegezongen worden? Geen enkel probleem! Moet er gedanst worden? Hoeft niet eens gevraagd te worden.

Maar wat zeker ook belangrijk is, al dan niet belangrijker: hoe klinkt de band? Goed. Dat is heel simpel. De band klinkt lekker, Jeremy’s stem klinkt erg zuiver en alle bandleden staan met een grote glimlach op de planken. Het weer maakt het helemaal af. Er wordt in het zand gedanst terwijl de zon heel langzaam verdwijnt in de wolken. Jeremy Loops laat – net als bij iedere show – weer duidelijk zien waar zijn naam vandaan komt: hij mixt live allemaal geluiden en teksten door elkaar heen. Om duidelijk te maken dat het niet allemaal van te voren is opgenomen, geeft hij een hele korte tutorial: How to mix for dummies.

De show wordt op het strand gehouden tussen de eettentjes en het decor doet je denken alsof je in het buitenland op een toeristische plek bent. “Favorite venue I’ve ever played.“, zegt Jeremy Loops nog. Het is ook geen geheim dat Nederland één van zijn favoriete plekken op de wereld is. Over de gehele avond komen onder andere “Sinner“, “My Shoes” en het nieuwe “Gold” en “Mission To the Sun” voorbij. “Down South” wordt ingezet als één van de laatste songs. Dit is dé track waar het hele publiek al de hele avond op wacht.