De bekendste Nederlandstalige bietband en ‘s landsch hardnekkigste protestzanger bundelden in maart 2015 de krachten. Armand & The Kik doken in maart in een Amsterdamse studio om een gezamenlijk album te maken dat nog voor de zomer verscheen. Te hopen valt dat het album het net zo goed zal doen als dat van Kensington: Het album ‘Rivals’ van Kensington heeft begin maart de platina status behaald.

In maart kwam ook het nieuwe album van Björk uit. Via een handgeschreven briefje gaf Björk op Facebook te kennen dat het nieuwe album er aan kwam. Het was het eerste album sinds 2011. ‘Vulnicura’ viel echter zo tegen, dat het de albumlijsten niet eens behaalde.

Op 3 maart, gelijktijdig met de opening van de in Parijs gehouden tentoonstelling ‘David Bowie Is…’, werden er door David Bowie een Franstalige versie van ‘Heroes’ (op blauw vinyl) en het uit 2008 daterende verzamelalbum ‘i Select’ (op rood vinyl) uitgebracht. Als gezegd viel de release samen met de opening van de tentoonstelling ‘David Bowie Is…’ in de Philharmonie de Paris. De retrospectieve tentoonstelling laat details zien uit de zanger’s 50-jarige carriére met meer dan 300 objecten waaronder handgeschreven songteksten, originele kostuums, podiumontwerpen en Bowie’s eigen instrumenten. De voorstellig is eind 2015 te zien in Groningen.

Het album ’7 Layers’ van Dotan kwam in maart 2015, ruim een jaar na de release, op de hoogste positie in de Album Top 100. Hoewel zijn tweede album inmiddels een platina award had ontvangen, was de tweede plek tot dan toe de hoogste positie die ’7 Layers’ in de albumlijst behaalde.

Mike Porcaro, voormalig bassist van de Amerikaanse band Toto, is in maart overleden ten gevolge van de slopende ziekte ALS. Mike Porcaro overleed op 59-jarige leeftijd in zijn slaap, thuis in Los Angeles.

Beter ging het met het album ‘Tracker’ van Mark Knopfler. De oud Dire Straits frontman behaalde de nummer 1 positie in de album top 100. Ter promotie van zijn zevende album deed hij in juni 2015 Amsterdam aan voor een concert. Het album werd geproduceerd door Guy Fletcher, die toetsenist was bij de Dire Straits.

Maart was ook een mooie maand voor fans van Jimi Hendrix. Het instrumentale nummer ´Station Break´, dat Jimi Hendrix in 1965 opnam is online gezet. Het is een zeldzaamheid dat er nieuwe nummers van de legende worden ontdekt.

De toonaangevende Nederlandse Zappa Tribute band ZAPPATiKA was in maart op tour met niemand minder dan de Amerikaanse zanger/gitarist Ike Willis en saxofonist Jeff Hollie, bekende oudgedienden van Frank Zappa. Deze tournee met helden van de band van Zappa werd geheel ondersteund door Maxazine, die partner was van de tour door Nederland, Frankrijk en Engeland.

In maart bleken er ook grote problemen bij K3 gerezen te zijn. De Karen, Kristel en Josje zouden de band voor gezien willen laten en een talentenshow om een compleet nieuwe K3 bij elkaar te brengen wordt aangekondigd.

Ook problemen bij One Direction, toen One Direction bekend gemaaktmaakte dat Zayn Malik heeft besloten on de band te verlaten. Een week eerder besloot hij al de tour te verlaten om een pauze in te lassen, maar nu blijkt het definitief te zijn. Volgens Zayn zou het leven als “One Directioner” te veel stress opleveren en heeft hij behoefte om weer een normaal leven te leiden.

Hardwell bleek weer een topper, toen hij werd uitgeroepen tot ‘Best Global DJ’. Hardwell ontving in totaal maar liefst vijf International Dance Music Awards (IDMA’s) in de categorieën: Best Electro/Progressive House Track (Arcadia – Hardwell & Joey Dale Feat. Luciana), Best Global DJ, Best Progressive House/Electro DJ, Best Podcast or Radio Mixshow DJ (Hardwell On Air) en Best Compilation or Full Length DJ Mix (Hardwell presents Revealed vol. 5).

Na acht studio-albums, vijf keer platina, twee keer dubbel platina, twee Edisons, een Zilveren- en een Gouden Harp en diverse theaterconcerten hielden Acda en de Munnik het nu dan toch echt voor gezien. Na een afscheidstour hield het muzikale duo op te bestaan. Het laatste concert was op 30 maart in het Koninklijk Theater Carré, te Amsterdam