De Superbowl, begin februari, werd door 35% van alle Amerikanen bekeken. De beroemde ‘halftimeshow’ was dit jaar van Katy Perry en zij maakte er een wervelende show van. Ook Lenny Kravitz kwam Katy vergezellen op het podium, maar de grootste verrassing was toch wel het duet met Missy Elliot.

Bob Dylan gaf begin februari 50.000 van zijn old-school fans zijn nieuwe album getiteld ‘Shadows of the Night’. Het album, dat in zijn geheel bestaat uit Frank Sinatra covers, werd willekeurig verspreid aan de lezers van een blad dat wordt uitgegeven door AARP, voormalig bekend als de American Association of Retired Persons.

Jan Smit kwam in februari 2015 met zijn album ‘Recht Uit M’n Hart – Ballades’ op #1 in de Album Top 100. Een fantastische prestatie, maar ook een mijlpaal, omdat dit het tiende album is waarmee de zanger deze positie behaalde.

De single ‘Outlines’ van Nederlandse DJ/producer Mike Mago was in februari één van de hoogste nieuwe binnenkomers in de officiële UK Top 40. In de eerste week van release bestormde de single meteen de Top 10 en kwam op nummer 8 van de Britse hitlijst binnen. Dat was tevens ook zijn hoogste positie in Engeland. In Nederland kwam de plaat niet verder dan de 20e positie.

Diana Krall bracht in februari haar nieuwe coveralbum ‘Wallflower’ uit. De opvolger van het succesvolle ‘Glad Rag Doll’ uit 2012, is een eerbetoon aan de negentien nummers die de Canadese jazz-zangeres in haar muzikale carrierè hebben beïnvloed.

DJ Tiësto heeft er sinds februari weer een mooie prijs bij, een Grammy Award. Hij won de prestigieuze prijs in de categorie ‘Best Remix Recording’ voor zijn versie van John Legend’s hit ‘All Of Me’. Had ie ook kunnen uitbrengen op Amsterdam’s Vinyl. De Amsterdamse poptempel Paradiso is in februari namelijk een eigen platenlabel begonnen: Paradiso Vinyl Club. Chef’Special heeft die boost in ieder geval niet meer nodig. De band werd verrast met de ‘triple platinum’ award voor hun single ‘In Your Arms’.

Paul McCartney won een grote prijs tijdens de 2015 Pollstar Awards uitreiking, de ‘Major Tour of the Year’ award genaamd. Een paar dagen later wonnen John Legend en Common een Oscar voor de beste filmtrack, ‘Glory’ is afkomstig van de controversiële film ‘Selma’.

Aan het eind van de maand won Flairck een Edison voor hun gehele oeuvre in de categorie wereldmuziek. De Edison Stichting kende de band de prijs niet alleen toe voor hun oeuvre, maar ook voor hun buitengewone verdiensten voor de Nederlandse muziek.