Eind september verschijnt het nieuwe album ‘For Real.’ van Secret Rendezvous. Deze Indie R&B groep is eerder uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en trok ook internationaal de aandacht, van onder meer Coldplay en Pharrell Williams. De band presenteert het nieuwe album op donderdag 28 september om 20:00 uur in DOKA in Amsterdam. De single ‘Don’t look at me that way’ verscheen vlak voor de zomer en werd opgenomen in o.a. de Viral Top 50 en Hot New Dance Tracks van Spotify en de R&B 33 lijst van 3FM. ‘U Send Me Flying’ is de nieuwe single en ging deze week in première.

FOR REAL.Zo’n vier jaar lang schreef de harde kern van Secret Rendezvous, Sietske en Remi, liedjes voor dit album. De uiteindelijke keuze bij de samenstelling van het album viel op die tracks, die over de cyclus van het leven en de liefde gaan. De ups en downs. In het begin vastberaden vol zelfvertrouwen, daarna momenten van twijfel en verdriet om uiteindelijk weer verliefd te worden op het leven.

Het meest persoonlijke nummer is ‘Do U Remember’, dat Sietske schreef over haar broer. “Mijn broer kreeg op z’n 27e plotseling een beroerte en raakte verlamd waarna mijn ouders voor hem thuis zijn gaan zorgen. Het had een enorme impact op het leven van mij en mijn familie en ik had veel moeite om erover te praten. Langzaam tijdens het schrijven van dit album begon ik me beter te voelen en kreeg ik meer inspiratie. Ik had behoefte om een luchtig album te maken, maar toen we uiteindelijk met de samenstelling aan de slag gingen voelde het toch niet compleet. Alsof ik niet helemaal eerlijk was. Ik wist dat ik ook een nummer over mijn broer op dit album wilde. ‘Do U Remember’ gaat over hem.”

Muzikaal liet de band zich met name inspireren door de muziek uit de jaren 80 en 90; de elektronische funk van Prince en Janet Jackson, de synthpop van Madonna, de 90’s R&B van Aaliyah, maar ook de hedendaagse indiegitaren van The Weeknd. Secret Rendezvous noemt het zelf Indie R&B. Dat slaat niet alleen op de muziekstijl, maar ook op de aanpak. Ze schrijven, produceren en mixen alles zelf en ook voor de videoclips maken ze zelf de scripts en doen ze zelf de montage.

SECRET RENDEZVOUS‘For Real.’ is het tweede full album van Secret Rendezvous. Het eerste album ‘Paint The Town Red’ verscheen in 2011, waarna Sietske en Remi nog twee EP’s uitbrachten. Secret Rendezvous is eerder verkozen tot 3FM Serious Talent en deed shows bij onder meer MTV, SlamFM, 3voor12, BalconyTV en Sofar Sounds. Ook over de landsgrens werd de muziek van Secret Rendezvous opgepikt. Zo verkoos Coldplay het nummer ‘Secret Rendezvous’ als ‘song of the day’ op hun Hypnofeed, speelden ze in La Bellevilloise Parijs, het Soundcity Festival in Liverpool en draaide niemand minder dan Pharrell Williams de track ‘Better Than She Can’ in zijn radioshow op Beats 1.