microfoon idolsNa acht jaar keert Idols terug op de Nederlandse televisie. Iedereen tussen de 15 en 28 jaar oud maakt in het voorjaar van 2016 kans om hét nieuwe popidool van Nederland te worden. Als vanouds worden alle deelnemers vanaf de eerste auditie op de voet gevolgd op weg naar de verwezenlijking van hun droom. Niet alleen hun zangtalent, maar ook uitstraling is doorslaggevend voor verdere deelname. Voor de winnaar van het nieuwe seizoen ligt een contract en een managementovereenkomst in het verschiet.

Cloud 9 Music zal in juni een album releasen van de finalisten alsmede van de winnaar en heeft tevens de optie om van de andere kandidaten singles uit te brengen. Raymond van Vliet (Managing Director van platenlabel Cloud 9 Music) zeer verheugd over de samenwerking die ze hebben kunnen afsluten met Idols; “Cloud 9 is zowel een label als een muziekuitgever en doordat er veel nieuwe songs zullen worden uitgevoerd in de liveshows en de finale zijn we zeer goed in staat om middels onze auteurs songs te leveren om vervolgens met de artiesten een succesvolle carrière te starten.”

Vorige edities van Idols werden gewonnen door Jamai Loman, Boris Titulaer, Raffaëla Paton en Nikki Kerkhof. Ook namen als Jim Bakkum, Hind, Floortje Smit en Maud Mulder zijn uit de talentenjacht voortgekomen.