Voor Gregory Porter krijgt de lancering van de Marsmissie op 30 juli extra betekenis. Hij is door NASA gevraagd om voorafgaand aan de lancering van de Mars Perseverance rover op te treden. Vanuit zijn huis in Californië gaat Porter het vaderlandslievende nummer ‘America The Beautiful’ laten horen. Daarmee wordt hij de eerste artiest ooit die door het vermaarde ruimtevaartagentschap is uitgenodigd om lancering van muziek te voorzien.

Over deze eervolle taak zegt Porter zelf het volgende: “I feel honoured to be invited by NASA to perform before this historic launch. I have always been inspired by space exploration ever since I was a boy, and it continues to fill me with awe when I look to the sky at night. It is wonderful to be part of this spectacular event and share in a collective moment of inter-planetary adventure with millions around the world.”

En er wordt nog méér gelanceerd. Door Porter zelf om precies te zijn. De aankondiging van de NASA missie valt namelijk samen met het uitbrengen van zijn upbeat en soulvolle single ‘Concorde’, waarop hij zingt over vliegen. In de videoclip van het nummer is de zanger, gekleed als astronaut, samen met zijn zoon Demyan te zien. ‘Concorde’ is afkomstig van zijn album ‘All Rise’, dat op 28 augustus uitkomt.