De charismatische jazz- en soulzanger Gregory Porter komt in november voor 2 exclusieve shows naar Amsterdam. Op 8 november geeft hij een intieme show in Carré, en op 11 november vult zijn grootse, warme stem de Heineken Music Hall. De kaartverkoop voor deze concerten gaat aanstaande zaterdag, 30 april, om 10:00 uur van start.

In 2013 bracht Gregory Porter het album ‘Liquid Spirit’ uit. Deze opvolger van de voor Grammy’s genomineerde albums ‘Water’ uit 2010 en ‘Be Good’ uit 2012 betekende zijn echte doorbraak. ‘Liquid Spirit’ ging wereldwijd meer dan een miljoen keer over de toonbank en leverde Porter een Grammy Award voor Best Jazz Vocal Album op. Ook is het het meest gestreamde jazz-album ter wereld, met meer dan 20 miljoen streams. In Nederland haalde het album de platina status.

Gregory Porter’s nieuwste album ‘Take Me To The Alley’ ziet op 6 mei het levenslicht. De eerste track die van dit album gereleased werd is ‘Holding On’. Het is Porter zijn soulvolle jazzversie van de Disclosure single uit 2015 waar hij aan meeschreef en waarvan hij de vocalen voor zijn rekening nam. “I decided to do the song the way that I would have recorded it on my record,” Aldus Porter, “It’s a way of saying that a song is a song is a song. The lyrics and the intention of the song come through no matter what kind of bells and whistles are going on.” Op dit moment is de single ‘Dont Loose Your Steam’ veelvuldig op de radio te horen.