Vier jaar na zijn laatste solo-album zoekt hij meer dan ooit de diepte opVandaag brengt Fresku zonder enige aankondiging zijn nieuwe album uit. In 16 nummers neemt hij zijn luisteraars op ‘In Het Diepe’ mee in een emotionele achtbaan. Op het album gaat hij terug naar zijn roots en hoor je hem voor het eerst papiaments zingen. Ook deelt hij veel persoonlijke hoogte- en dieptepunten, zoals de gezondheid van zijn zoontje. Het album draagt hij op aan zijn overleden oma waar hij vroeger mee woonde op Curaçao. Zij zou vandaag haar verjaardag hebben gevierd. De videoclip van ‘Wil Er Voor Je Zijn’, gemaakt door zijn rechterhand Teemong, staat nu online en is hier te bekijken.

“Ik heb nu meer rust en acceptatie en kan mezelf beter manoeuvreren tussen de chaos. Op dit album vraag ik mezelf af: Wat is echt? Het album definieert zich voor mij door puurheid. Ik geef mezelf bloot en omarm mijn roots. Thema’s als glimlachen en scherven komen langs, verwerkt in nummers waarin ik mijzelf en mijn familie toe zing.”

-Fresku

Op het album werkte Fresku intensief samen met de producers Chievva en Mucky:

“Fresku is echt de laatste van zijn soort. Voor mij een Legend in dit muziek ding en daar buiten. Een eer om een deel te mogen zijn van dit album!”

-Chievva

 

“Ik vond het heel tof om te zien hoe Fresku zichzelf uit z’n comfort haalde en nieuwe dingen wilde proberen en een eer dat hij dat doen met mij. Deze gaat in de boeken voor mij en het is zeker niet de laatste keer dat we gaan samenwerken.”

-Mucky

Over FreskuFresku bracht eind 2008 het nummer ‘Brief aan Kees uit’, gericht aan Kees de Koning, wat hem in 2009 een contract opleverde bij Top Notch. In 2010 verscheen zijn debuutalbum Fresku, waarop in 2012 het album Maskerade volgde. Beide albums werden verkozen tot Beste Album bij de State Awards. Zijn derde album Nooit Meer Terug verscheen in 2015. Fresku had het gevoel dat hij niet alles kwijt kon met muziek en debuteerde in 2016 als cabaretier in zijn one-man show Welkom bij de Fresku Show. Samen met Mani bracht hij vervolgens in 2017 het gezamenlijke album ‘Juice’ uit. Vorig jaar nam hij een track op voor zijn pasgeboren, zieke zoontje Rayaan. Dit nummer maakte hij samen met Janne Schra en is ook te horen op ‘In Het Diepe’. Eind 2019 en begin 2020 is Fresku nog te zien in zijn theatershow ‘Voordat het te laat is’. Ook gaat Fresku een albumtour doen, zie voor data het schema hieronder.

Tourdata ‘In Het Diepe’

15 november 2019Asteriks, Leeuwarden

19 januari 2020Zuiderstrandtheater, Den Haag

21 februari 2020Doornroosje, Nijmegen

26 februari 2020Oosterpoort, Groningen

7 maart 2020De Helling, Utrecht

12 maart 2020Mezz, Breda

21 maart 2020Annabel, Rotterdam