Frank Boeijen heeft vandaag de NPO Radio 5 Oeuvre Award in ontvangst genomen tijdens een speciaal voor hem georganiseerd concert. De publieke radiozender eerde de veelzijdige artiest om zijn rijke oeuvre met meer dan 25 albums en noemde Frank Boeijen een inspirator voor veel jonge Nederlandse artiesten. Onder anderen Marco Borsato, Racoon en Paul de Munnik bedankten hem op muzikale wijze in de Stadsschouwburg in Nijmegen.

Ook Mathilde Santing, Henk Hofstede, Manuëla Kemp, Sjors van der Panne en Loïs Lane traden speciaal op voor Frank Boeijen, de gasten in de zaal en de NPO Radio 5-luisteraars. Zijn broers en zussen zongen als verrassing samen met Sjors van der Panne het nummer Als Schelpen in het Zand. Na de pauze geeft de zanger zelf nog een spetterend optreden.

Foto (c) NPO Radio 5/Bullet-Ray

Fons de Poel reikte de NPO Radio 5 Award uit in een overvolle Stadsschouwburg. De presentatie van de middag was in handen van Anita Witzier. De tv-registratie van de NPO Radio 5 Oeuvre Award is op zondag 10 september om 23.10 uur te zien op NPO 1 bij KRO-NCRV. Een korte 15 minuten registratie is in de nacht van zondag 3 op maandag 4 september om 0.10 uur te zien op NPO 1.

Frank BoeijenFrank Boeijen is een pionier in de Nederlandstalige popmuziek. In de jaren tachtig richt hij de succesvolle Frank Boeijen Groep op en gaat vanaf de jaren negentig als soloartiest verder. Hij heeft inmiddels vele albums op zijn naam staan en won eerder prijzen als de Lennaert Nijgh Prijs, de Radio 2 Zendtijdprijs, kreeg hij meerdere Edisons, ontving hij de gemeentelijke erepenning van Nijmegen en is hij geridderd in de Orde van Oranje Nassau.

“NPO Radio 5 prijst zijn muzikaliteit en zijn eigenheid in tekst en muziek; een rots in de branding van de Nederlandse popmuziek. Zijn unieke stemgeluid en beeldende teksten maken van Frank Boeijen een zanger die veel jonge Nederlandse artiesten inspireert. Hij vaart zijn eigen muzikale koers en wordt daar door NPO Radio 5 om geroemd,”aldus de jury bestaande uit Arjan de Ruiter (Music Director NPO Radio 5) en NPO Radio 5-presentatoren Hans Schiffers, Bert Kranenbarg, Jan Rietman, Tom Herlaar en Hijlco Span.

NPO Radio 5 Oeuvre AwardDe publieke radiozender reikt de NPO Radio 5 Oeuvre Award uit aan een artiest die gedurende lange tijd van grote betekenis is geweest voor muziek in Nederland. Eerder ging de prijs naar Gerard Cox, Cliff Richard, Willeke Alberti, Lee Towers, George Baker, Liesbeth List , Anita Meyer en Rob de Nijs.