Frank Boeijen brengt vrijdag 22 januari zijn nieuwe album ‘Land Van Belofte’ uit. Het 27e studioalbum vormt een verfrissend nieuw hoofdstuk in het omvangrijke oeuvre van Frank Boeijen. Vanaf 14 februari is Frank Boeijen met zijn nieuwe werk te zien en te horen tijdens zijn theatertour.

Het nieuwe werk komt tijdens de theatertour goed tot zijn recht. De elf nummers die Frank Boeijen schreef voor ‘Land Van Belofte’ ademen een echte live-sfeer. De nummers werden door Frank Boeijen en zijn vaste band integraal opgenomen. Boven dien bevat het album een aantal bijzondere muzikale samenwerkingen met Guus Meeuwis, Daniel Lohues, Stevie Ann, Nol Havens en Paul de Munnik.

Frank Boeijen zegt over ‘Land Van Belofte’: “Het is gevarieerd en met veel elektrische gitaren. Het is minder akoestisch dan de laatste albums. De nieuwe nummers lenen zich daar goed voor.”

Frank Boeijen staat al meer dan 25 jaar in het theater, ontving meerdere Platina en Gouden platen, kreeg twee Edisons en een Gouden en Zilveren Harp. Vorig jaar kreeg hij de Lennaert Nijgh Prijs voor Beste Tekstdichter uitgereikt. Liedjes als ‘Zwart Wit’, ‘Kronenburg Park’, ‘De Verzoening’ en ‘Zeg Me Dat Het Niet Zo Is’ zijn inmiddels in het collectief geheugen verankerd.