De film is veel meer dan een standaard concertregistratie en laat zien hoe de bewoners van Sarajevo maatregelen treffen om met de ontberingen van de oorlog om te gaan en hoe ze grenzen verleggen om te overleven. Het belicht een bloeiende ondergrondse cultuur van kunst en muziek en laat zien wat een enorme impact het concert had op de mensen van Sarajevo, die dachten dat ze vergeten waren door de rest van de wereld.

De documentaire bevat beelden van het concert en de oorlog zelf, maar ook recente interviews van Bruce en zijn bandleden. Ook volgen de makers Bruce als hij later teruggaat naar Sarajevo voor een emotioneel weerzien. Bruce: “War turns the world on its head, but this is an optimistic message. It changed the way I viewed life, death and other human beings.”

Naast dat de film op dvd, blu-ray en digitaal verschijnt via Eagle Visison, komt ook de muziek uit op CD, dubbel vinyl en digitaal via BMG.

De muziek uit de film zijn nummers uit de solocarrière van Bruce Dickinson. Het album bevat ook nog een paar zeldzame tracks, zoals ‘Acoustic Song’ (voorheen alleen beschikbaar als bonustrack op de Best of Special Edition uit 2001), ‘Inertia (Live)’ (voorheen alleen beschikbaar als bonustrack op de expanded re-release van ‘Skunkworks’ uit 2005) en de afsluiter van de plaat ‘Eternal’ (voorheen alleen beschikbaar als bonus track op de Japanse release van ‘Tyranny Of Souls’).

‘Scream for Me Sarajevo’ – Album Tracks:1 – ‘Change Of Heart’2 – ‘Tears Of The Dragon’3 – ‘Gods Of War’4 – ‘Darkside Of Aquarius’5 – ‘Navigate The Seas Of The Sun’6 – ‘Road To Hell’7 – ‘Arc Of Space’8 – ‘Omega’9 – ‘River Of No Return’10 – ‘Power Of The Sun’11 – ‘Strange Death In Paradise’12 – ‘Inertia’ (Live)13 – ‘Acoustic Song’14 – ‘Eternal’