FEVER 333 puilt uit Oude Zaal van Melkweg

Wanneer een deel van Nederland met zijn lantaarns rondloopt, gaan de deuren van de Amsterdamse Melkweg open. Deze avond staat FEVER 333 op de planning in de concertzaal.

Vrij direct laat de band duidelijk zien wie hij echt is en waar hij voor staat: diep, doordachte uitspraken gericht op politiek, de wereld en het samenzijn met anderen. Maar naast de boodschap die de band probeert over te brengen met hun demonstraties, zo noemt FEVER 333 zijn shows, zet hij direct een knallende performance neer.

De mannen gaan van start met tracks zoals “Made An America“, “One of Us” en Greenday-cover “Brainstew“. Het publiek haakt hier graag bij aan, want de eerste stagedivers en crowdsurfers komen naar voren. Eén daarvan is een jongeman die zelf FEVER 333-achtige taferelen najaagt: hij springt van het balkon in Oude Zaal het publiek in. Zanger Jason Butler reageert erg enthousiast wanneer de knul op het podium komt. Na een voorstel samen te springen wordt Butler helemaal lyrisch en zij springen dan ook synchroon van het balkon af op de beat van “One of Us“.

Dit zet gelijk de stempel voor de rest van de avond, want er blijven gedurende de hele set crowdsurfers komen. Heel het publiek beweegt en zingt mee. En hoe kan het ook anders? De energie die FEVER 333 met zich meebrengt is intens en aanstekelijk.

De setlist wordt afgewisseld tussen hardere nummers en zachtere tracks. Tijdens de track “Am I here” neemt Butler een gitaar in zijn handen en brengt dit gevoelige nummer ten gehore. Dit is een mooie afwisseling met de hardere tracks waarbij de hele band alle kanten opschiet. Butler staat bekend om zijn energieke karakter tijdens show, echter kunnen gitarist Stephen Harrison en drummer Aric Improta er ook wat van. Zij laten ook hun springkunsten zien door salto’s, draaiend gitaar te spelen en op de drumkruk te springen. De energie van de individuele bandleden sluit bij elkaar en dat maakt de hele show tot een geheel.

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp: