Festivalvond Blues aan de Zaan in De Flux, Zaandam

Festivalvond Blues aan de Zaan in De Flux, Zaandam

Podium De Flux in Zaandam presenteert zaterdag 7 oktober een festivalavond boordevol geweldige bluesgitaristen. De line up: Ben Poole, Ruben Hoeke Band en Big Bo, met als uitsmijter de band van de Amerikaanse zangeres Sari Schorr.

Ben Poole wordt door sommigen beschouwd als de nieuwe Joe Bonamassa. De gitarist en zanger uit Brighton wordt beschouwd als het meest veelbelovende talent van de Britse blues-rock scene. Hij speelde voig jaar al heel succesvol in De Flux en komt nu terug voor deze festivalavond. Zijn songs worden gekenmerkt door een rauwe gecontroleerde energie die elke song prikkelend en uitdagend maakt, waarbij z’n warme stemgeluid het geheel compleet maakt. De dynamiek van z’n optredens is uniek, variërend van rustig ingetogen spel tot melodieus powerplay met de signatuur van Hendrix. Z’n uitzonderlijke virtuositeit op de gitaar, en een zeer goed op elkaar ingespeelde ritmesectie zorgen voor een ‘nieuw en modern’ bluesrock geluid.

Ruben Hoeke staat dit jaar 25 jaar op het podium en dat viert hij met een lange tour waarbij hij ook Blues aan de Zaan aandoet. Ruben Hoeke werd in 2014 door de lezers van Gitarist uitgeroepen tot bluesgitarist van het jaar. Hoeke is een veelzijdige gitarist die bekend staat om zijn soepele techniek.

Bo Brocken aka Big Bo speelt zijn blues met hart en ziel. Met zijn ongepolijste, soulvolle stem begeleidt hij zichzelf op akoestische en elektrische gitaar, steel dobro, cigarbox gitaar, hihat en bassdrum. In deze one-man-band setting speelt hij naast eigen werk voornamelijk blues-klassiekers uit de jaren 30, 40 en 50 waarbij onversneden en vaak obscure Deltablues de boventoon voert.

Sari Schorr gebruikt haar muziek als middel om sociale en morele vraagstukken aan de man te brengen. De kracht van Sari Schorr is niet onopgemerkt gebleven in de blueswereld. Ze heeft het podium mogen delen met legendes als Joe Louis Walker en Popa Chubby. Haar debuutalbum A Force Of Nature werd met open armen ontvangen door zowel fans als critici. Het album is geproduceerd door Mike Vernon, die we ook kennen van zijn werk voor Fleetwood Mac en Eric Clapton. Schorr is marathonloper, een dierenactivist en een Amerikaanse powervrouw met een dijk van een bluesstem.

Blues aan de Zaan
Zaterdag 7 oktober, 19.30 uur

Podium de Flux, Plaats: Zuiderkerkstraat 2, Zaandam

 

 

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen