De Finse band Nightwish geeft in november 2020 een extra show in Ziggo Dome in Amsterdam. Dit maakte de Nederlandse frontvrouw Floor Jansen bekend bij Pauw. De kaartverkoop voor de extra show is per direct gestart via Ticketmaster. De eerder aangekondigde show op 24 november 2020 is uitverkocht.

In 2012 sloot de Nederlandse zangeres Floor Jansen zich aan bij Nightwish als de nieuwe frontvrouw van de band. Dit jaar was ze te zien in het TV programma Beste Zangers. Hierin maakte ze grote indruk met haar vertolking van nummers van andere bekende Nederlandse artiesten. Floor Jansen geeft in januari 2020 een reeks intieme soloconcerten in Nederland, die razendsnel uitverkochten. In het najaar keert ze met haar band Nightwish terug voor twee grote shows in Ziggo Dome. In 2018 sloot Nightwish FortaRock af als de headliner op de zaterdag. Later dat jaar speelde de band ook al een show in Ziggo Dome.

Ruim twintig jaar geleden begon Tuomas Holopainen aan een nieuw akoestisch project. Al snel groeide het project uit tot een zeskoppige band genaamd Nightwish. De band is al jaren de meest succesvolle band uit Finland met uitverkochte shows over de hele wereld. De laatste jaren laat Nightwish horen dat hun muziek veel meer is dan alleen symfonische metal. Op het laatste album zijn dan ook duidelijk meer pop en folk invloeden terug te horen.

NIGHTWISHMaandag 23 november | Ziggo Dome, Amsterdam