Op woensdag 6 juli geeft de Amerikaanse singer-songwriter Cat Power met haar band een bijzonder seated concert in de grote zaal van TivoliVredenburg in Utrecht. Cat Power, de podiumnaam van de 44-jarige Chan Marshall, is een dame met veel kwaliteiten. Ze is singer-songwriter, multi-instrumentalist, actrice en zelfs af en toe model. Ze werd 22 jaar geleden als voorprogramma van Liz Phair ontdekt door Steve Shelley van Sonic Youth en Tim Foljahn of Two Dollar Guitar met wie Power ook haar eerste twee platen opnam. Haar grote doorbraak vierde de artiest uit Atlanta in 1998 met het album Moon Pix, dat door de pers met louter vier- en vijf sterren recensies werd beloond.

In de loop der jaren ontwikkelde Power zich muzikaal enorm. Haar repertoire veranderde van ruwe, introverte folk- en indierock met vinnige gitaren via lome r&b (The Greatest 2006) naar soulvolle, elektronische, melancholische groovepop (Sun 2012). De rode draad is door de decennia wel altijd hetzelfde gebleven. De liedjes van Power zijn karaktervol, tekstueel beklemmend, rauw, avontuurlijk en zeker niet gelikt. Op het podium blijft de eigenzinnige singer-songwriter eveneens onvoorspelbaar, wat haar tot een van de meest uitdagende liveacts heeft gemaakt.

Deze zomer kunt u zelf getuige zijn van het unieke talent van deze Amerikaanse alleskunner, die sinds 1994 negen albums uitbracht. Op woensdag 6 juli zullen Power en haar band tijdens een exclusief seated concert de grote zaal van TivoliVredenburg omtoveren tot een theater van emoties, waarbij alle muzikale fases van haar glansrijke carrière voorbijkomen.