Eric Clapton brengt op vrijdag 20 mei zijn nieuwe studioalbum ‘I Still Do’ uit. De legendarische zanger en gitarist sloeg voor zijn drieëntwintigste studioalbum de handen opnieuw ineen met producer Glyn Johns. Eerder al werkten zij samen aan Clapton’s ‘Slowhand’ uit 1977, dat in de Verenigde Staten een triple-platina award kreeg. Johns is net als Clapton legendarisch vanwege zijn succesvolle werk met The Eagles, The Rolling Stones, Led Zeppelin en The Who. Eric Clapton zegt over de samenwerking het volgende: “This was a long and overdue opportunity to work with Glyn Johns again, and also, incidentally, the fortieth anniversary of ‘Slowhand’!

‘I Still Do’ is de opvolger van ‘Friends: The Breeze, An Appreciation Of JJ Cale’ uit 2014. Op dit album brengt Eric Clapton samen met zijn muzikale vrienden een ode aan de in 2013 overleden singer songwriter en gitarist JJ Cale.

Het bijzondere artwork van ‘I Still Do’, een illustratie van Clapton, is van de hand van Sir Peter Blake. Deze Britse kunstenaar verzorgde in het verleden iconische albumhoezen zoals ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ van The Beatles, Paul Weller’s ‘Stanley Road’ en de single ‘Do They Know It’s Christmas?’ van Band Aid.

Eric Clapton begon zijn muzikale carrière in 1963 bij de legendarische band The Yardbirds. In achttien maanden tijd leerde hij zichzelf de basis van zijn unieke gitaarspel aan. In 1965 besloot Eric Clapton de band te verlaten en haakte hij aan bij John Mayall’s Bluesbreakers waarmee hij het klas sieke album ‘Bluesbreakers With Eric Clapton’ opnam. Halverwege 1966 richtte hij met Jack Bruce en Ginger Baker de legendarische band ‘Cream’ op. Ondanks het relatief korte bestaan van de band (ze gingen in ’68 uit elkaar) behoort Cream tot één van de meest toonaangevende bands in de popgeschiedenis. In de jaren die volgden speelde Clapton zowel solo als in meerdere groepen, hij nam tal van albums op, gaf wereldwijd uitverkochte concerten en wordt vandaag de dag nog altijd gezien als één van de grote gitaristen op aarde.