The Kooks, ©Foto: Stephanie Free

M’n eerste concert van dit jaar was die van The Kooks. Als groot fan was het erg leuk om als fotograaf aanwezig te zijn. En zoals zanger Luke de hele zaal wist in te pakken met z’n charisma, deed hij dat ook bij de fotografen. Een band die dus echt de show steelt en vooral weet wat hun publiek wil. Een schitterend begin van een muzikaal jaar.

The Wombats, ©Foto: Stephanie Free

Voordat deze show begon mochten we de band even spreken en ik moet toegeven, de sfeer zat er toen al lekker in. Ik wist dat het een energieke show zou worden, maar dat was nog zacht uitgedrukt. De strakke show die ze gaven, bracht ook de energie bij het publiek los waardoor ze bijna letterlijk het dak eraf speelden. Ik had dit niet willen missen.

Songhoy Blues, ©Foto: Stephanie Free

Voor wie van lekker dansen houd zit bij deze Malinese band altijd goed. Vanaf de eerste noot was de toon voor de avond gezet en eigenlijk de zaal te klein. De swingende muziek kon zelfs de meest a ritmische danser niet

Stephanie Free Maxazine Noel Gallagher4

Wie dacht dat Noel niks is zonder zijn broertje Liam kwam bedrogen uit tijdens deze, razendsnel uitverkochte, show in de Ronda. Een zaal vol Engelsen, de humor van Noel en de geweldige nummers zorgden voor een fantastische sfeer en een grote sing-a-long.

FFS, ©Foto: Stephanie Free

Een bijzondere samenwerking tussen Franz Ferdinand en Sparks was ook op het podium bijzonder te noemen. De twee uiteenlopende generaties was een goeie match en de theatrale act maakte het een bijzondere show om naar te kijken

Blur Hyde Park Stephanie Free Maxazine5

Voor mij persoonlijk was dit een droom die uitkwam. Een reünie had ik niet verwacht en ze dan zien in het magische Hyde Park was waanzinnig. Maar niet alleen dat, de mannen hebben tijdens deze enorme show ook maar weer bewezen hoe goed ze live nog steeds zijn en dat Blur nog lang niet afgeschreven is.