Amsterdam Woods Festival breidt het programma uit met zeven aansprekende acts uit binnen- en buitenland. Op 26 en 27 augustus is de tweede editie van het festival in de idyllische omgeving van het Amsterdamse Bos. Nieuwe bevestigingen zijn Jeremy Loops, Eefje de Visser, Liima, Choir Of Young Believers, Ultimate Painting, Husky en I Am Oak. Eerder werden zeven andere acts bekendgemaakt, waaronder Daniel Norgren en Sticky Fingers.

Amsterdam Woods Festival presenteert een bijzondere line-up met artiesten uit binnen- en buitenland die zich eerder sterk bewezen in het clubcircuit. Eind augustus spelen ze in de intieme ambiance van het Amsterdamse Bos. De focus van het festival ligt op indie, pop, rock en folk. Ook elektronische acts schuwt Amsterdam Woods Festival niet. Gemene deler van alle optredende artiesten is dat zij een verhaal te vertellen hebben: een singer-songwriter met het hart op de tong, of een elektronische artiest die laat horen hoe een analoge en digitale wereld samengaan.

De Zuid-Afrikaanse singer-songwriter Jeremy Loops maakt een mix van moderne folk, hiphop, funk en stokoude blues. Ook Eefje de Visser combineert graag genres. Op haar nieuwe plaat Nachtlicht vermengt zij akoestische popmuziek met fijnzinnige elektronica. Liima is de krachtenbundeling van het Deense indietrio Efterklang en de Finse percussionist Tatu Rönkkö. Met Choir Of Young Believers presenteert Amsterdam Woods Festival een tweede, eigenzinnige Deense act. Er is ook ruimte voor ongedwongen, puntgave gitaarpop, zoals van het Engelse Ultimate Painting. De Australische band Husky lijkt gemaakt voor een zomeravond in het Amsterdamse Bos. Dat geldt ook voor I Am Oak, dat akoestische folkliedjes aankleedt met analoge synthesizers en elektrische gitaar.

Andere artiesten die optreden op Amsterdam Woods Festival zijn Daniel Norgren, Sticky Fingers, PAUW, Palmbomen II Live, Marble Sounds, De Likt en Amber Arcades. De komende maanden verdubbelt het programma nog eens met meer dan veertien acts. Amsterdam Woods Festival biedt meer dan muziek. Samen met IDFA en Melkweg programmeert het festival bijzondere muziekdocumentaires, aangevuld met interviews, inleidingen en/of optredens van artiesten. De culinaire line-up bestaat uit verrassende foodtrucks en een tijdelijk restaurant waar het publiek aanschuift voor een driegangendiner.

Amsterdam Woods Festival is twee dagen genieten van bands, muziekdocu’s en een smakelijke culinaire line-up. Dit alles in de prachtige, groene achtertuin van Amsterdam: het Amsterdamse Bos. Het is een kleinschalig festival, zonder drukte en gedoe. Tussen de programmaonderdelen door is er tijd om rond te struinen over het knusse festivalterrein. Bezoekers ploffen met een drankje neer in hangmatten of in het gras, om te genieten van de idyllische festivalsfeer.