Op zaterdag 3 december speelt Eefje de Visser met haar band in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De zangeres die dit jaar unaniem lovende recensies ontving voor zowel haar nieuwe album ‘Nachtlicht’ als de bijhorende live tour en werd verkozen tot ambassadrice van Record Store Day, zal 2016 hiermee in stijl afsluiten.

Het is een succesvol jaar voor Eefje de Visser. In januari verscheen haar derde album ‘Nachtlicht’, dat door de pers en het publiek meer dan enthousiast werd ontvangen en voor uitverkochte shows zorgde. Dit voorjaar is Eefje de Visser gekozen als ambassadrice van Record Store Day in Nederland en België, in het kader waarvan op 16 april haar nieuwe single Staan verschijnt en haar debuutalbum De Koek voor het eerst op vinyl uitkomt.

Op haar derde plaat ‘Nachtlicht’ laat Eefje de Visser een duidelijke evolutie horen en klinkt ze energieker dan de eerste twee albums ‘De Koek’ en ‘Het is’. Voor het artwork, de video’s en styling werkte ze samen met een creatief team bestaande uit videomaker Max Italiaander – verantwoordelijk voor de clip van Scheef en winnaar van de Grand Prix Dutch Animation 2015 – en de Rotterdamse kunstenaar Luis Alonso Rios Zertuche, die het herkenbare, blauwe artwork maakte. Mode ontwerpster Annemarije van Harten ontwierp de kostuums voor de Nachtlicht tour. De Nederlandse en Vlaamse pers ontving Nachtlicht zeer enthousiast. “Een wonderschoon, modern popalbum”, schrijft Gijsbert Kamer in de Volkskrant. “Wow”, vindt Veronica gids. “Een betere samenvatting bestaat er eigenlijk niet voor Nachtlicht.” HUMO schrijft: “In ons eindejaarslijstje voor 2016 hebben we bij ‘Beste Nederlandstalige plaat’ nu al Nachtlicht ingevuld.” Muzine: “Eefje doet een Kid A-tje en maakt daarmee haar mooiste en meest complete plaat tot nu toe.” En Oor oordeelt: “Op het schitterende Nachtlicht laat ze horen niet bang te zijn een nieuwe weg in te slaan zonder daarbij haar eigenheid te verliezen.”

Als onderdeel van haar Nachtlicht tour in Nederland en Belgie, speelde Eefje eerder deze maand uitverkochte shows in onder andere Utrecht (TivoliVredenburg, Ronda), Rotterdam (Lantaren Venster), Groningen (Grand Theatre), Brussel (AB), Gent (Vooruit) en Antwerpen (De Roma). Volgens De Morgen hypnotiseerde Eefje de Visser het publiek “met haar aparte betoverende stem en strakke begeleidingsband. Een dame met pit, die alles in zich heeft om ook buiten de eigen landsgrenzen een ster te worden.” NRC schreef: “Ze kan de rockzalen aan, waar haar intens persoonlijke popmuziek een welkome afwisseling is.”

De verkoop voor het optreden van Eefje de Visser in Koninklijk Theater Carré start op zaterdag 2 april om 10:00 uur via www.ticketmaster.nl en de kassa van Carré. Voor dit concert zijn zowel zit- als staanplaatsen beschikbaar.