Na een vijf weken durende Amerikaanse tournee van bluesrockgitaarheld Joe Bonamassa in de zomer van 2015, onder de titel The Three Kings Tour, werd het laatste concert daarvan zowel op beeld als geluid vastgelegd in het beroemde Greek Theatre in Los Angeles, waar Neil Diamond begin jaren zeventig zijn beroemde live-dubbelaar opnam.

Deze keer heeft Joe (zoals altijd strak in het pak en de haartjes netjes achterover gekamd) maar liefst tien topmuzikanten achter zich, waaronder een driemans blazerssectie, drie geweldige Australische achtergrondzangeressen (een van hen is Mahalia Barnes, de dochter van Jimmy) en zijn viermansband met op toetsen de van Stevie Ray Vaughan & Double Trouble bekende Reese Wynans, (die uiterlijk veel weg heeft van Queen-drummer Roger Taylor anno 2016), Michael Rhodes (o.m. Buddy Guy en Brian Wilson) op basgitaar, Kirk Fletcher op gitaar en oudgediende Anton Fig (teveel bands om op te noemen) op drums.

Zoals gebruikelijk bij Bonamassa’s live-dvd’s zijn beeld en geluid weer uitstekend voor elkaar, maar als je Kevin Shirley als producer hebt, dan is dat ook weer niet zo moeilijk. Hoor je de piano, dan is die mooi in beeld gebracht en dit geldt voor alle instrumenten/muzikanten. Het is waarlijk een genot om deze dvd te bekijken en beluisteren. Maar ook zonder beeld klinkt het concert via de dubbel-cd uitstekend!

Uiteraard worden de drie koningen van de blues, Freddie King, Albert King en B.B. King (die in mei 2015 overleed), geëerd met songs uit hun repertoires, zo komen onder meer Born Under A Bad Sign, Lonesome Whistle Blues, Hummingbird, Let The Good Times Roll en The Thrill Is Gone langs. Maar ook een schitterende uitvoering van de gospel Ole Time Religion, met een hoofdrol voor de drie zangeressen. Het optreden is zeer gevarieerd, zo ongeveer alle stijlen die de blues heeft worden gespeeld en natuurlijk bevat elke gespeelde song tenminste één spetterende gitaarsolo van Joe Bonamassa, al geeft hij ook de andere muzikanten ruim baan om hun kunsten te vertonen.

Zoals gebruikelijk bespeelt Joe Bonamassa weer diverse (vooral) Gibson-gitaren, zoals vier Gibson ES modellen, een Gibson Les Paul, een Gibson Flying V, twee nieuwe Gibson Custom Shop modellen, twee Fender Stratocasters en een Dan Erlewine custom Flying V met de naam ‘Lucy’ uit 1972, die oorspronkelijk werd bespeeld door Albert King en die nu eigendom is van acteur Steven Seagal.

Op de tweede dvd staan de extra’s: een uitgebreid interview met Joe’s ouders, de videoclip van de song Riding With The Kings, achter-de-schermen beelden die gemaakt zijn met de ‘gehackte’ iPhone van Kevin ‘Caveman’ Shirley en een uitgebreide fotogalerij.

Sinds 2002 is dit de veertiende live-registratie van Joe Bonamassa en net als de voorgaande dertien is ook deze weer niet te versmaden! Live At The Greek Theatre is verkrijgbaar als dubbel-dvd, dubbel-cd, drie-lp 180 grams vinyl en blu-ray disc.