Doug Martin is geboren in Little Rock, Arkansas en verhuisde op 3-jarige leeftijd met zijn gezin naar Compton, Californië. Hij was vanaf zijn vroege tienerjaren al lid van tal van lokale bands. Zijn vaardigheid vestigde hij al snel en Doug trad op tijdens verschillende R & B en pop-concerten, en trad op met verschillende jazzbands.

In 2000 begon Martin begon zijn eigen solo-carrière met optredens in casino’s, countryclubs, restaurants en wijnhuizen. Zijn kenmerkende stijl en aanzienlijke muzikale en technische vaardigheden maakten hem tot een van de publiekslievelingen van de clubs waar hij optrad. Nu maakt hij heerlijke funky jazz, die doet denken aan Ernest Ranglin.

Door de jaren heen ontwikkelde Doug zijn eigen stijl en zijn funk jazz album ‘Better Days Are Coming‘ kwam eerder deze maand uit. Hierop staan 18 zelfgeschreven nummers, die hij schreef met invloeden van George Benson, Carlos Santana, Doc Powell, Norman Brown, Wes Montgomery en Paul Jackson Jr. Zijn single ‘In The Game’ gaat over sport als ontspanning. Sport is altijd een groot deel van zijn hele leven geweest en deze video is geïnspireerd op de sportieve activiteiten van zijn kinderen, van de basisschool tot de middelbare school tot de universiteit en op professioneel niveau.