Na de bekendmaking van Mr. Polska, Pauw,  Canshaker Pi, De Likt en Kris Kross Amsterdam voegt de organisatie van Dijkpop vandaag 5 nieuwe namen toe aan het programma voor het festival in Andijk, te weten: Dotan, Rondé, Dazzled Sticks, Beans & Fatback en Juan Sanchez.

Sinds de release van Dotan’s tweede album ‘7 Layers’ weet heel Nederland wie hij is. De single ‘Home’ was een monsterhit en ook de vervolgsingles ‘Fall’ en ‘Hungry’ scoorden goed. Hij speelde afgelopen zomer op alle grote festivals. Dit voorjaar tourt hij door Amerika en op 9 juli staat deze singer-songwriter op Dijkpop.

Het talentvolle gezelschap Rondé leerde elkaar kennen op de Herman Brood Academie. De jonge band rondom frontvrouw Rikki Borgelt scoort flink met frisse, dansbare indiepop, zoals de singles ‘Run’ en ‘We Are One’ en kon al meteen laaiend enthousiaste recensies van bijna alle Nederlandse radiozendersin de kast zetten.

Het is een opvallende samenwerking te noemen, rapper Sticks (Great Minds, Opgezwolle) en Tjeerd Bomhof (Voicst, Dazzled Kid) zijn in het verleden muzikaal totaal verschillend van elkaar bezig geweest. Toch is daar dit jaar opeens een unieke samenwerking tussen de twee muzikanten ontstaan onder de naam Dazzled Sticks.

De Rhythm & Blues van Beans & Fatback komt terug naar Dijkpop. Beans & Fatback liet eerder al zien dat hun mix van country, blues, soul en rock-‘n-roll in combinatie met een energieke performance met gemak overslaat op het publiek door de Scherpe grooves, snijdende riffs en donderende ritmes.

Als laatste naam Juan Sanchez. Juan Sanchez wordt gezien als smaakmaker binnen de internationale techno scene. Hij heeft bijna alle grote spots al gespeeld. Zijn sound is het best te omschrijven als uitgeklede, maar verfijnde techno. Je vindt Juan Sanchez 9 juli op de Jupiler Stage!