Al sinds jaar en dag is Dijkpop een gezellig festivalletje in Andijk. Met een frisse, brede en bij tijden gewaagde programmering heeft elk van de podia zijn eigen genre. De organisatie bevestigd dat onder andere Mr. Polska, Pauw, Canshaker Pi, De Likt en Kris Kross Amsterdam 9 juli naar Andijk komen.

Wie kent Mr. Polska, a.k.a. papa-beer niet? Hij is bekend van onder andere de hits Vlammen, Allermooiste Feestje en natuurlijk Krokobil. Je weet dat het een feestje is als dit Poolse feestbeest is gearriveerd. Zijn concerten zijn rauw, energiek en hebben een flinke dosis humor, een show waar je absoluut bij wil zijn.

Schud die lange manen alvast los, want PAUW brengt de psychedelische tunes mee uit Twente. Geïnspireerd door platen van de jaren ’60 en ’70 ontstaat de band in 2012 in een achterafschuurtje. Nauwelijks 3 jaar later hebben ze een EP en een album ‘Macrocosm Microcosm’ uitgebracht en bijna alle Nederlandse festivals bespeeld. Tijd dus dat dit viertal Andijk met haar heerlijke psychedelica verblijdt. Ongegeneerd retro.

Canshaker Pi is de derde in het rijtje. Deze vier branieschoppers uit Amsterdam maken garagerock die rammelt, rommelt en niet binnen de lijntjes kleurt, zoals Pavement en Teenage Fanclub dat ook deden. In oktober brachten ze hun eerste single uit, op het Tender Records-label van Tim Knol. De voorbode van een mooie toekomst. Open je hart en laat Canshaker Pi binnen.

Kris Kross Amsterdam bestaat uit de hotte boys Jordy Huisman, MC Yuki Kempees en Sander Huisman. Met hun eclectische style gaan ze kris kras door alle muziekgenres. In 2015 scoorden ze met hun eerste track ‘Until the Morning’ een flinke clubhit! Voor de lekkerste hits van de 90′s tot nu is Kris Kross Amsterdam dan ook een absolute afsluiter voor Dijkpop 2016!