Gisteren presenteerden Trijntje, Edsilia, Glennis, Berget en Candy hun nieuwste single Higher livetijdens een speciale persbijeenkomst in Amsterdam. Higher is een hedendaagse, frisse pop soultrack met verrassende Afrikaanse invloeden. Direct na hun optreden betrad Dennis van der Geesthet podium en reikte officieel de single uit aan de dames. Het nummer gaat over de kracht vansamen, hoe je als individu op kunt staan, een ander de hand kunt reiken zodat je samen verderkomt. Een mooie boodschap, die de dames direct aansprak.

Edsilia: ‘We zijn heel blij met deze single. Het nummer gaat over het bundelen van krachten om samenverder te komen. Juist elkaar opzoeken en versterken omdat je daarmee zoveel verder komt. Als jebedenkt wat er tegenwoordig allemaal in de wereld gebeurt, vind ik dat een hele mooie entoepasselijke gedachte. Het maakt onze single volgens mij heel herkenbaar voor heel veel mensen opdit moment. En dat vind ik echt te gek.´

Het nummer is ingezonden door Charlene Meulenberg en Anika Bos, twee jonge songwriters die blijverrast waren dat hun nummer unaniem verkozen was tot nieuwe single voor Ladies of Soul. Musicaldirector Tjeerd Oosterhuis heeft het nummer geproduceerd en daarbij opnieuw de medewerkinggevraagd van de beste muzikanten van Nederland.

De productie van de Ladies of Soul shows 2017 is inmiddels in volle gang. Net als voorgaande jarenkrijgt hun eigen single een speciale plek in de show. Berget: “We hebben al een aantal meetings achterde rug over de nieuwe show en de setlist. Het is elke keer weer fantastisch om dit met elkaar te mogendoen. Naast onze eigen singles zijn er zoveel mooie liedjes die we willen doen. We wisselen ideeën uitover hoe we de nummers kunnen brengen, hoe we er onze eigen versie van kunnen maken waarbijalles klopt. Dat is echt genieten! En in februari komt alles samen tijdens de shows in de Ziggo Dome.Wij kunnen niet wachten.`

Ladies of SoulOp 10 en 11 februari 2017 staan Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Berget Lewis, Glennis Grace enCandy Dulfer als de Ladies of Soul in de Ziggo Dome. Het combineren van de power van Berget Lewismet het kraakheldere geluid van Glennis Grace, de warmte van Edsilia Rombley, de klasse van TrijntjeOosterhuis en de ongekende muzikaliteit van Candy Dulfer zorgt voor een show waarbij niemand inhet publiek stil kan blijven staan. De dames worden tijdens de groots opgezette liveshows begeleiddoor een grote live band en verrassende special guests.