Op 10 maart verschijnt het gelijknamige debuutalbum van STAVAST, de nieuwe band van voormalig Heideroosjes voorman Marco Roelofs. ‘STAVAST’ laat zich beluisteren als een stevig Nederlandstalig rockalbum. De albumreleaseshow vindt op vrijdag 10 maart plaats in Grenswerk in Venlo. Dit is tevens de aftrap van een albumtournee door Nederland. Bekijk de website voor alle tourdata.

Na het einde van de Heideroosjes in 2012 valt Roelofs in een zwart gat; “Alle clichés zijn waar. Muzikant zijn is topsport. Als je met zoveel intensiteit meer dan de helft van je leven in dienst van één ding hebt gesteld dan schakel je niet meteen door. Drank, drugs, depressie; het bleken mijn nieuwe fans”.

De teksten die hij in deze periode schreef hebben de basis gevormd voor het debuutalbum van STAVAST. Het album kent zowel muzikaal als tekstueel een uitdagend randje en het engagement uit Roelofs verleden als punkrocker blijft duidelijk hoorbaar. Toch is het geen punkalbum geworden. “STAVAST is melodieuzer en meer gelaagd dan mijn eerdere werk”, aldus Roelofs.

In 2012 verliet Marco Roelofs met zijn band Heideroosjes de muzikale arena.Terugkijkend op 10 albums, een Edison onderscheiding en bijna 1500 shows door Europa, VS, Japan en Zuid Afrika.