Indian Askin kondigt vandaag aan dat hun debuutalbum op 15 april 2016 zal uitkomen. De titel van het album is ‘Sea Of Ethanol’. Op 16 april 2016 vindt hun album release show plaats in de Bitterzoet te Amsterdam. Hun nieuwe single ‘Really Wanna Tell You’ staat ook op het debuutalbum, naar aanleiding van deze track werden ze onlangs benoemd tot 3FM Serious Talent. Eerder tipte zowel Volkskrant, 3voor12, de VPRO Gids & Trouw Indian Askin als een van de meest veelbelovende muziektalenten voor 2016!

Naast ‘Really Wanna Tell You’ staat ook hun eerste single ‘Answer’ op het album ‘Sea Of Ethanol’. Deze single behaalde meteen de 3FM playlist, en werd door 3voor12 verkozen tot Song van de Week. Bovendien was de band daarmee te gast bij De Wereld Draait Door. Voor het album werkte Indian Askin samen met Peter Kriek als co-producer, co-writer en mixer en Dennis van Leeuwen.

Het festivalseizoen staat nu voor de deur en Indian Askin zal onder andere te zien zijn op Where The Wild Things Are, Paaspop, Klompop, Palmpop, Dauwpop, Vestrock en Best Kept Secret. In maart begint Indian Askin aan hun eerste echte clubtour. De zalen die worden aangedaan zijn:24 maart @ Merleyn, Nijmegen25 maart @ Vera, Groningen31 maart @ Extase, Tilburg1 april @ Asteriks, Leeuwarden2 april @ V11, Rotterdam9 april @ Muziekgieterij, Maastricht16 april @ Bitterzoet, Amsterdam21 april @ Ekko, Utrecht22 april @ Hedon, Zwolle

Indian Askin bestaat al vanaf 2007. Zanger Chino Ayala (1987) is de schrijver, zanger en gitarist en een van de producers van Indian Askin. Chino is van Paraguyaanse afkomst, meer specifiek stamt hij af van de Guaraní-indianen. Hij bezit een rauw talent zowel als zanger, schrijver als performer, producer en artiest. De band wordt compleet gemaakt met Jasja Offermans (1991) op basgitaar, Ferry Kunst (1987) op drums en Bart van der Elst (1996) als jongste van het stel op toetsen. De sound van Indian Askin omschrijven ze zelf als nupunk, met rock en grunge invloeden en een psychedelisch randje. Ze speelden eerder in het voorprogramma van bands als De Staat, Go Back To The Zoo en Maximo Park, maakten onderdeel uit van de popronde in 2014 en verzorgde de aftershow van Foals in de HMH.