Van 19 t/m 21 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de vierentwintigse editie van A Campingflight to Lowlands Paradise plaats. Vandaag worden 25 van de ruim 250 acts aangekondigd, waaronder De Staat, Jake Bugg, Warpaint, Noisia en The Kills.

De StaatDe vurige rockende Nijmegenaren stellen hoge eisen aan hun werk en lijken met elk album en optreden beter, harder en intenser te worden. Dat belooft wat voor Lowlands, zeker met het kersverse hitalbum ‘O’ in de binnenzak.. Make the call, leave it all: let’s go!

Jake BuggDe jonge Britt met de doorleefde stem laat zich niet verblinden door zijn eigen succes. Na zijn hit ‘Lightning Bolt’ dook hij met überproducer Rick Rubin de studio in voor de opvolger Shangri La, waar hij zijn vintage britroots-sound vol folk, rock, country, blues en rockabilly compromisloos kaal op plaat zette.

WarpaintDe hypnotiserende postpunkgrooves van Warpaint zijn precies op hun plek in Biddinghuizen. Deze all-female Lowlandsveteranen weten hun publiek feilloos in trance te brengen met dromerig donkere, trippy indierock op oorlogspad, die je zo tegen het witte doek kunt smijten.

NoisiaWaar het drum & basstrio Noisia aantreedt, beven de stoppen angstig in de kast. Zeg maar dag tegen je woofers, want deze Groningers rusten niet voordat er op de vloer alleen nog een smeulend hoopje jou achterblijft.

The KillsAls fan van The Kills moet je engelengeduld hebben. Het scuzzrockduo Jamie Hince en Alison Mosshart overhaast hun schaarse platen niet, en neemt liever de tijd om iets indrukwekkends neer te zetten. Des te heugelijker is het nieuws dat The Kills op Lowlands staat, mét de fonkelnagelnieuwe plaat ‘Ash & Ice’ onder de arm. 

Andy CHoog bezoek! Andy C hoef je niet lang te zoeken in toonaangevende lijstjes, want deze drum & bass-boss staat meestal gewoon bovenaan – en dat al sinds begin jaren negentig. Andy C is wereldvermaard om zijn supersnelle mix-skills en verwoestende dubbele drops, waarbij je de bevende aarde tot in je strottehoofd voelt.

Edward Sharpe & The Magnetic ZerosEdward Sharpe and the Magnetic Zeros nestelden zich met twee gelukzalige Limashows in 2009 en 2011 voorgoed in de harten van Lowlands Paradise. Na de tourdocumentaire ‘Big Easy Express’ ontstond een volwassener sound, die weliswaar nog steeds doortrokken is van folk, rootsrock en gospel, maar meer op piano en knap georkestreerde arrangementen leunt.

Tiga LiveRavepionier en remixmeester Tiga maakte naam met house- en technobangers als Bugatti en Sunglasses At Night, maar verrast ook geregeld met originele remixes die negen van de tien keer miljoenen plays opleveren. Op Lowlands zie je een mix van zijn hagelnieuwe werk met greatest hits van toen, waarbij hij wordt bijgestaan door de Finse producer Jori Hulkkonen en visuals van Modeselektors huis-vj’s Pfadfinderei. 

Daarnaast worden vandaag aangekondigd: Causes, The Internet, NAO, The Neighbourhood, Weval, BØRNS, Caravan Palace, Pumarosa, The Academic, Brian Fallon & The Crowes, STUFF., Soom T, Charlotte OC, Highly Suspect, Keith Ape, Rag’n’Bone Man en Wakrat.

Eerder werd al bekend dat o.a Muse, Disclosure, LCD Soundsystem, The Last Shadow Puppets, Sigur Rós, Paul Kalkbrenner, Foals en Hans Teeuwen. Op korte termijn volgen meer bevestigingen. Tickets voor drie dagen en nachten kosten €175,- (excl. servicekosten) en zijn verkrijgbaar via Ticketmaster.

Foto: (c) Hans Kreutzer