Zoals iedere vrijdag heeft Maxazine redactie de Maxazine Music Playlist op Spotify weer vernieuwd met 20 nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze online corona concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Bij deze de nieuwe Maxazine Music Playlist voor Spotify van vrijdag 7 augustus 2020.

Het is zover, terwijl ik dit stukje tik, zie ik een vogeltje, dat veel weg heeft van een huismus, met zijn snaveltje first langs het raam naar benden vallen. Het is nu ongeveer 32 graden, een temperatuur waarop de mussen geacht worden dood van het dak te vallen. Je hoort echter ook wel eens zeggen dat zeggen dat de uitspraak een verbastering is. Niet de mussen vallen dood van het dak, maar de mossen. Ik zou het kunnen geloven want vroeger had je van die fijne rieten daken en daar vormde zich natuurlijk wel mos op. Bij warmte droogt dat natuurlijk uit en kan het van het dak vallen. Tot ver in de 19e eeuw was het woord mosch echter óók de normale voor mus, et voila, het enigma is opgelost.

Zomaar een overpeinzing terwijl ik met een half ook meeluister naar Perry onze platenman die druk doende is om de nieuwe Spotify Playlist voor jullie samen te stellen. De man heeft, naast het feit dat hij wat moeite heeft met sociale kontakten ook een fysiologische uitdaging die hem behoed te transpireren. De man zweet niet of nauwelijks. Dit maakt het samenstellen van een Spotify playlist onder deze omstandigheden tot een bijzonder zware en niet benijdenswaardige taak. Hij loopt helemaal rood aan en heeft vrijwel aan zijn kleding inmiddels uitgetrokken en loopt her nu slechts gehuld in een bamboe boxershort rond de mobiele airco unit op zoek naar verfrissing terwijl hij al de hele dag nieuwe releases aan het luisteren is die uitkomen.

Ik neem nog een frisje zonder prilk en ik laat mijn oog vallen op de lijst. Ook voor deze komende week staat er weer veel erg moois in onze muzieklijst. Laat ik de nieuwe van Biffy Cyro noemen, hagelnieuw werk van Zweedse progmetal-heads Pain of Slavation, maar ook vrolijke klanken van Buju Bato en Fresku.Laat de hitte maar komen. Wij zijn er klaar voor.