De meest brute vrouwelijke grunters en screamers

Na de lijst over de mannelijke grunters, is het nu tijd voor een opsomming met vrouwelijke metalvocalisten. De geluiden die deze vrouwen uit hun keelgat krijgen doen je afvragen waar zij die geluiden vandaan halen. Hier is een lijstje met tien van de meest brute vrouwelijke schreeuwers in willekeurige volgorde.

Courtney LaPlante – Iwrestledabearonce
Iwrestledabearonce is een spijkerharde metalcoreband uit Amerika. Frontvrouw LaPlante doet er altijd een schepje bovenop. Met rauwe highs en barbaarse lows kent zij een flinke range. Het valt te hopen dat de band nog lang doorgaat met het maken van albums, zeker wanneer je tracks als “Gift of Death” hoort.

Alma Alizadeh – For I Am King
De Nederlandse metalband For I Am King maakt een flinke bak herrie. Dit wordt allemaal begeleid door het geschreeuw van Alma Alizadeh. Sinds hun ontstaan in 2013 timmert de band aan de weg in de vorm van een EP en een album. Deze dame maakt met stem en gebaar duidelijk dat er niet met haar te sollen valt.

Tatiana Shmailyuk – Jinjer
Ongelofelijk smerige lows en soulvolle cleans: dat kenmerkt Tatiana Shmailyuk. De frontvrouw van de Oekraïense metalband Jinjer heeft grunts om u tegen te zeggen. Met invloeden als Gojira en Lamb of God heeft de band zich opgewerkt tot één van de beste metalbands van Oekraïne.

Simone Pluijmers – Your Chance To Die, ex-Cerebral Bore
Nog een Nederlandse toevoeging aan de lijst. Simone Pluijmers maakt monsterlijke geluiden. Ondanks dat ze niet de meest bekende naam op dit lijstje is, kan ze zich zeker meten met de grootheden op het gebied van metalvocalen. Nadat ze in 2012 uit de Schotse band Cerebral Bore is gestapt, is ze in 2015 bij de Amerikaanse deathmetal band Your Chance To Die gegaan.

Larissa Stupar – Venom Prison, ex-Wolf Down
Er is recentelijk veel gebeurd omtrent de band Wolf Down en ex-frontvrouw Larissa Stupar, maar feit blijft wel dat de band met haar als vocaliste heftig werk heeft neergezet. Stupar maakt in haar huidige band Venom Prison nog steeds flink wat kabaal. Het is in één woord wild te noemen. Het instrumentale geweld wordt perfect ondersteund door Stupar’s geschreeuw.

Alissa White-Gluz – Arch Enemy, ex-The Agonist
Arch Enemy is één van de grootste female fronted metalbands en wanneer je de vocalen van Alissa White-Gluz hoort, snap je waarom. Nadat ze bij The Agonist al had laten horen wat ze in huis had, werd White-Gluz gekozen als nieuwe vocaliste van Arch Enemy in 2014. Op “War Eternal” liet ze nog maar eens horen waarom de keuze op haar gevallen was.

Angela Gossow – ex-Arch Enemy
Alissa kwam in de plaats van Angela Gossow bij Arch Enemy. De Duitse Gossow is nog wel de manager van de band, maar maakt geen muziek meer. Van 2000 tot 2014 was zij de frontvrouw en bracht de boodschap van de band over met haar boze screams. Wie weet is deze dame in de toekomst nog te horen met een nieuwe band.

Caroline Westendorp – The Charm the Fury
De derde en tevens laatste Nederlandse naam op deze lijst is Caroline Westendorp. De Amsterdamse metalband The Charm the Fury is al een tijdje met zijn opmars bezig. De groep stond eerder al in het voorprogramma van Korn en mocht deze maand een aantal keer opwarmer zijn voor Marilyn Manson. Westendorp bracht met haar band dit jaar “The Sick, Dumb & Happy” uit en zal dit jaar nog heel vaak live te bewonderen zijn.

Candace Kucsulain – Walls of Jericho
Sinds 1998 maakt de Amerikaanse metal- /hardcoreband Walls of Jericho muziek. Frontvrouw Candace Kucsulain heeft met haar voorliefde voor gewichtheffen een goede body gekweekt om enorm krachtige screams mee voort te brengen. Kucsulain krijgt het voor elkaar om altijd te klinken alsof ze op de toppen van haar kunnen aan het schreeuwen is. Toch is ze altijd constant.

Vicky Psarakis – The Agonist
Nadat Alissa White-Gluz vertrok naar Arch Enemy had ook The Agonist een vervanger nodig. Deze opvolger vonden ze in Vicky Psarakis. Psarakis maakte hiervoor al zangcovers op YouTube waarin ze vooral haar normale en klassieke zangstem ten gehore bracht. Bij The Agonist liet ze al snel horen ook flink te kunnen screamen. Dat is waarom zij deze lijst compleet maakt.

Natuurlijk zijn er nog een heel groot aantal bekende en minder bekende namen te noemen, die wellicht in een rijtje als deze thuis horen. Deel via Facebook en Twitter met ons jouw favoriete grunters en screamers.