De meest brute mannelijke grunters en screamers

Metal-vocalisten schreeuwen vaak de longen uit hun lijf. Iedere vocalist heeft een eigen stijl, maar ze klinken niet allemaal even ruig en bruut. Bozer dan dit wordt het niet. Hier is een lijstje met tien van de meest brute mannelijke schreeuwers in willekeurige volgorde.

Dickie Allen – Infant Annihilator, ex-Abiotic
Dickie Allen krijgt geluiden uit zijn keel die je soms doen twijfelen aan zijn menselijkheid. En dan hebben we het nog niet eens over zijn teksten. Het ongelofelijke instrumentale geweld van Infant Annihilator biedt Allen de kans om verschrikkelijk smerig te klinken. Dit is goed te horen op “Soil the Stillborn“.

Phil Bozeman – Whitechapel
In een lijst zoals deze mag Phil Bozeman niet ontbreken. De frontman van Whitechapel laat de wereld al sinds 2006 horen wat hij in zijn mars heeft. CJ McMahon van Thy Art Is Murder noemde Bozeman al eens één van zijn grootste voorbeelden en zei onder andere: “If you want to be fucking brutal as fuck, go with Phil“.

Alex Terrible – Slaughter To Prevail
Alex Terrible staat vooral bekend om zijn monsterlijke lows. Hij maakt al jaren vocal covers op YouTube en bracht dit jaar met zijn band Slaughter To Prevail een debuutalbum uit. Je kunt je best doen om te proberen hem te verstaan, maar dit gaat meestal lastig. Vooral omdat hij meestal in het Russisch brult.

Mark Poida – Aversions Crown, ex-I, Valiance
Mark Poida is sinds 2015 de vocalist van Aversions Crown. Hiervoor zat hij in de band I, Valiance waar hij al liet horen een heel erg brute grunter te zijn. Vooral zijn pig squeals waren verschrikkelijk rauw. Geen wonder dat Poida Colin Jeff mocht opvolgen.

CJ McMahon – Thy Art Is Murder
Zwaar teleurgesteld waren de fans van Thy Art Is Murder toen CJ McMahon zijn vertrek bij de band aankondigde. Niet gek wanneer je zijn vocals op onder andere “Hate” en “Holy War” hoort. McMahon kon met zijn stem perfect de boze boodschap van Thy Art Is Murder overbrengen. Toen hij onaangekondigd terugkeerde tijdens Unify festival scandeerde het publiek “CJ!“. Wanneer je de nieuwe nummers hoort weet je waarom.

Mitch Lucker – ex-Suicide Silence
Mitch Lucker was van alle markten thuis. Zijn highs en lows klonken verschrikkelijk bruut en zullen voor altijd gemist worden. Als je platen als “The Cleansing” en “The Black Crown” hoort vraag je je af hoe goed hij had kunnen worden. Hij stierf helaas in 2012, dus we zullen nooit te weten komen wat voor geluiden hij nog uit zijn keel had kunnen krijgen.

Ian Bearer – Rings of Saturn
Rings of Saturn maakt naar eigen zeggen “Aliencore“. Het zou niet verbazend zijn als er aliens bestaan die de geluiden maken die Ian Bearer maakt. Hij ondersteunt de hardste breakdowns met de smerigste vocalen. Bearer ontbreekt zelden in lijstjes als het over de beste screamers en grunters gaat en dat is begrijpelijk als je hem hoort.

Scott Ian Lewis – Carnifex
Sinds 2005 schreeuwt Scott Ian Lewis de longen uit zijn lijf bij Carnifex. Negatieve thema’s overheersen in de muziek van de band en Lewis’ stem is perfect om deze zo negatief mogelijk te laten klinken. Vrolijke teksten zouden natuurlijk ook niet zo goed passen. Één van de hardste deathcorebands verdient één van de ruigste vocalisten.

Adam Warren – Oceano
Oceano is één van de bands die het deathcore-genre in leven houdt. Dit jaar bracht de band “Revelation” uit, waar Adam Warren op laat horen uit wat voor hout hij gesneden is. Met diepe woeste lows en kwaadaardige highs behoort Warren tot het neusje van de zalm op het gebied van grunters en screamers.

Daniel Watson – Enterprise Earth, ex-Infant Annihilator
Naast de huidige vocalist van Infant Annihilator hoort ook Daniel Watson in het lijstje. “The Palpable Leprosy of Pollution” was al een voorbeeld van wat Watson in huis had. Met zijn nieuwe band Enterprise Earth zet hij ook een sterk staaltje vocaal geweld neer.

Natuurlijk zijn er nog een heel groot aantal bekende en minder bekende namen te noemen, die wellicht in een rijtje als deze thuis horen. Deel via Facebook en Twitter met ons jouw favoriete grunters en screamers en wie weet zie je ze terug in een mogelijke tweede lijst.