Tijdens de 58e Grammy Awards uitreiking zal Lady Gaga een eerbetoon brengen aan het leven en de muziek van David Bowie. Nile Rodgers, wie met Bowie samenwerkte, op het uit 1983 daterende album ‘Let’s Dance’, zal die avond fungeren als musical director tijdens het eerbetoon. Ken Ehrlich, uitvoerend producent voor de Grammy Awards liet in een verklaring weten dat Lady Gaga dit jaar een optreden zou verzorgen tijdens de uitreiking.

Toen David Bowie overleed wisten ze gelijk dat Lady Gaga de uitgelezen persoon is om een eerbetoon te brengen aan de ‘Thin White Duke’. “Ze is perfect daarvoor. Dus nam ik contact op met Nile en al snel waren we onderweg met het samenstellen van een uniek Grammy moment, een waardig voor David”, aldus Ehrlich. Ook liet hij weten dat het eerbetoon een 3 á 4-tal liedjes zal gaan bevatten. ‘Het zal een waar eerbetoon worden aan de persoon die David was, hoofdzakelijk muzikaal maar zeker niet vergeten welke invloed hij had op de mode- en pop cultuur’.

De 58e uitreiking van de jaarlijkse Grammy Awards vindt plaats in Los Angeles in het Staples Center op maandag 15 februari. De show zal worden uitgezonden door de Amerikaanse zender CBS, de presentatie ligt in de handen van rapper LL Cool J.