De Ierse singer-songwriter Damien Rice zal op vrijdag 10 augustus een openluchtconcert geven in het openluchttheater Caprera in Bloemendaal.

Damien Rice is vooral bekend van de songs ‘9 Crimes’, ‘Dogs’ en ‘I Don’t Want To Change You’. In 2002 verscheen debuutalbum ‘O’, waarna de doorbraak volgde met de plaat ‘9’ in 2006. De laatste langspeler van Rice, geproduceerd door de Amerikaanse producer Rick Rubin, werd in 2014 uitgebracht: ‘My Favourite Faded Fantasy’. Waarvoor hij 8 jaar nodig had om tot inspiratie voor een nieuw album te komen. Rice is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste Ierse muzikanten van zijn generatie; de verhalen die hij vertelt in zijn liedjes, begeleid door kalm gitaarspel, zijn betoverend en raken elke luisteraar.

Kaarten voor het concert van Damien Rice in Caprera kosten 59 euro en gaan op donderdag 26 april om 10:00 uur in de voorverkoop. Via deze link zijn tickets voor Damien Rice in Caprera verkrijgbaar. Om de kans tot het doorverkopen van tickets te minimaliseren zullen de tickets voor deze show op naam verkocht worden, met een maximum van 4 tickets per persoon.

Eerder gaf hij uitverkochte concerten in onder meer Carré en Heineken Music Hall. De vorige keer dat Damien Rice een concert gaf in Nederland was in 2016 in de tuin van Paleis Soestdijk. Het was het eerste concert onder de noemer ‘Royal Park Live’. Maxazine was daarbij en schreef over het concert: “Het eerste popconcert in de tuin van Soestdijk is een gedenkwaardig concert. Met dank aan een goed gestemde Damien Rice, die goed de balans wist te vinden tussen zijn humor en zijn liedjes perfect over te brengen in zijn eentje.”