The European Blues Awards heeft Culemborg Blues uitgeroepen tot Best FestivalEvent 2019. Culemborg Blues was al is blij verrast met de nominatie en ziet het als een erkenning voor de inzet om het ieder jaar net weer iets beter te doen, maar vooral ook als teken van waardering van onze bezoekers die massaal voor Culemborg Blues gestemd hebben. Een extra motivatie om er op 22 augustus 2020 weer een mooie (27e) editie van te maken.

Diverse acts die al eens op Culemborg Blues speelden zoals Alan Nimmo (King King), Ian Siegal, Leif de Leeuw en Thorbjørn Risager & The Black Tornado wisten ook al eens een European Blues Award binnen te halen. De andere genomineerden voor het Best FestivalEvent 2019 waren Pistoia Blues (Italië) en Colne Blues (UK).

Maxazine feliciteert Culemborg Blues met deze terechte winst, en natuurlijk in het bijzonder de organisator van Culemborg Blues John van Empel, naast organisator van het festival ook medeorganisator van Remember Phil and Gary en recensent bij Maxazine.