Courtney Barnett en Kurt Vile, twee van de meest begenadigde en getalenteerde songwriters van deze generatie, hebben de handen ineen geslagen en brengen op 13 oktober het album ‘Lotta Sea Lice’ uit. De eerste single ‘Over Everything’ is deze week uitgebracht en het album is vanaf nu beschikbaar als pre-order.

Met ‘Lotta Sea Lice’ leveren Barnett en Vile een volledig organisch en openhartig album af dat klinkt alsof de twee al jaren samen spelen. Dit is een conversatie tussen vrienden vastgelegd in haar puurste vorm, boordevol persoonlijke geschiedenis, energie en humor. Het feit dat Barnett en Vile naast vrienden ook groot fans van elkaars werk zijn maakt de samenwerking ongeforceerd en resulteerde in bijdragen van artiesten als Mick Turner en Jim White (beide Dirty Three), Stella Mozgawa (Warpaint) en Mick Harvey.

De chemie tussen Courtney en Kurt is direct te horen op de adembenemende openingstrack en eerste single ‘Over Everything’, waarin betoverende zanglijnen en glinsterende gitaarpartijen de overhand nemen. ‘Over Everything’ was de eerste song die door het duo voor dit project geschreven werd en komt met een prachtige zwart wit clip, gemaakt door de Australische director Danny Cohen. Less is more lijkt het devies voor deze video waarin Courtney en Kurt ondersteund worden door prachtige landschappen in onder meer Victoria, New Jersey, Melbourne en Philadelphia.