Zojuist is bekend geworden dat Country legende Don Williams vandaag op 78-jarige leeftijd is overleden. Williams overleed na een kort ziekbed. De uit Tulsa afkomstige zanger stond bekend als een van de meest onderscheidende country zangers.

Geboren in Tulsa, Texas groeide hij op in Portland alwaar de muziek altijd een groot deel van zijn leven was. Op zeer jeugdige leeftijd was al duidelijk dat hij succesvol zou worden, hij won op 3-jarige leeftijd een talentenjacht. Williams zou uitgroeien tot een grote Country ster en bracht grote hits uit waaronder ‘You’re My Best Friend’, ‘Love Me Over Again’, en ‘I’m Just A Country Boy’. Don leerde in zijn tienerjaren gitaar spelen door tracks die hij op de radio hoorde en begon samen met vrienden in lokale bands te spelen.

Don werkte hard om zijn familie te ondersteunen, zo had hij een flink aantal baantjes. In 1964 richtte hij het folk trio The Pozo Seco Singers op, samen met Lofton Cline en Susan Taylor. Toen in 1969 dit trio ermee stopte, vertrok hij naar Nashville en in 1971 tekende hij een contract bij een uitgeverij. Het jaar erop tekende hij een platencontract bij Jack Clement’s JMI Records en had hij in 1973 zijn debuut in de hitlijsten met ‘The Shelter of Your Eyes’.

Zijn manier van muziek maken, vergeleken met andere artiesten in Nashville, zorgde ervoor dat hij veelvuldig de hitlijsten haalde. Vanaf dat moment, tot 1991, haalde iedere single die hij uitbracht de Top 40 Billboard County charts. In de jaren ’80 ging Williams het wat rustiger aan doen en had ondertussen de bijnaam “The Gentle Giant” gekregen, dit dankzij zijn handelsmerk, zijn mellow sound. Williams had in 1991 zijn laatste top 10 hit met ‘Lord Have Mercy On A CountryBoy’.

Don Williams trad in 2006 voor het laatst op, in 2010 trad hij toe tot de Country Music Hall of Fame. Twee jaar later bracht hij een nieuw album uit getiteld ‘And So It Goes’, weer twee jaar later het album ‘Reflections’ met daarop bijdrages van Keith Urban, Vince Gill en Alison Krauss.