Conservatorium Haarlem hokt met Berklee College Of Music

Conservatorium Haarlem hokt met Berklee College Of Music

Goed nieuws uit het muziekonderwijs! Het Conservatorium van Hogeschool Inholland Haarlem en Berklee College of Music (Boston, USA) hebben een partnership overeenkomst getekend voor een exclusieve samenwerking.

Het Conservatorium Haarlem gaat deel uitmaken van het Berklee International Network (BIN), een netwerk van de meest prestigieuze conservatoria op het gebied van ‘popular music’. Waaraan ook conservatoria in Japan, Zuid-Korea, Canada, Australië, China en Brazilië gelinkt zijn. Het BIN ontwikkelt programma’s en evenementen waarmee extra kansen gecreëerd worden voor studenten, staf en alumni. Het Conservatorium Haarlem is de eerste en voorlopig enige BIN-partner in Nederland.

Docenten van Berklee en Haarlem zullen regelmatig over en weer vliegen voor masterclasses en een selectie Haarlemse studenten mag een week naar Boston om les te volgen. Al dit jaar zullen de eerste vruchten van de nieuwe samenwerking worden geplukt. Een delegatie Berklee studenten ‘songwriting’ zal meedoen aan het International Writers Camp van Conservatorium Haarlem, net als een vijftal andere Berklee-partners uit o.a. Sydney, Hongkong en Kuala Lumpur.  

Arjen Davidse, artistiek leider Conservatorium Haarlem: ‘Dit voorjaar liep hier een delegatie van Berklee rond. Men was oprecht onder de indruk van onze aanpak en visie. Zo is bijvoorbeeld ondernemerschap bij ons echt een speerpunt en hebben we zeer professionele faciliteiten als een eigen podium en diverse opnamestudio’s.’

Conservatorium Haarlem is onderdeel van Hogeschool Inholland en biedt twee afstudeerrichtingen: Pop en E-music. Meer goed nieuws voor de Noord-Hollandse muziekschool, want Conservatorium Haarlem kreeg onlangs een hoge beoordeling in de Keuzegids HBO 2017 en verkreeg de tweede keer op rij het kwaliteitszegel ‘Topopleiding 2017’.

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen