Het is al weer een paar jaar geleden dat concertzaal Lucky in Rijssen een ‘groot’ concert organiseerde. In het verleden stonden er grote namen als Marillion, Walter Trout, Stream Of Passion, Steve Earle, Beth Hart, Within Temptation en Willy DeVille op het Sallandse poppodium, dat sinds eind vorige eeuw open is, maar met Michael Schenker (ex-UFO, Scorpions) stond er zaterdagavond een ware gitaarheld op de planken.

Voorprogramma Seventy Seven uit Barcelona is de enige opwarmer, omdat de andere aangekondigde supportband Venrez vanwege omstandigheden alle optredens in Europa heeft moeten afzeggen. De band speelt een lekkere portie traditionele hardrock met heel veel AC/DC-invloeden. De zanger heeft een stem die in de buurt van die van Brian Johnson komt en de sologitarist springt net als Angus Young vrijwel continu over het podium en stapt daar zelfs vanaf om vanuit de zaal verder te spelen. De zanger heeft echter een ander postuur dan Johnson, dus op diens nek rondlopen is er niet bij.

Schenker1

Na een korte ombouwpauze is het dan tijd voor de hoofdact van vanavond, Michael Schenker’s Temple Of Rock, dat na een kort intro meteen vol gas van start gaat met de UFO-klassieker Doctor Doctor. Naast Schenker op sologitaar bestaat de band uit drummer Herman Rarebell, bassist Francis Buchholz, beide ex-Scorpions, zanger Doogie White (ex-Rainbow, Yngwie Malmsteen’s Rising Force, Tank, e.a.) en Wayne Findlay, gitaar/keyboards (ook bekend van Vinnie Moore). De drie voormalige Scorpions-mannen zien er voor hun leeftijd nog altijd goed uit en zorgen samen met de andere twee muzikanten voor een spetterend optreden, dat door de ongeveer 800 aanwezige rockliefhebbers met veel enthousiasme wordt gevolgd.

Schenker3

Doogie White is een prima frontman, die simpelweg een stapje opzij doet als Michael een van zijn vele gitaarsolo’s speelt, om daarna op het juiste moment weer terug te komen. De langharige en flink bebaarde Wayne Finlay speelt voornamelijk slaggitaar en tussendoor ook keyboardpartijen. Enkele keren speelt hij ook een gitaarsolo, na en soms samen met Schenker. Opvallend is dat er in de set geen plaats is ingeruimd voor een bas-, keyboard- of drumsolo.

Schenker2

Het ruim anderhalf uur durende optreden bestaat uit songs uit Schenkers solocarrière, zijn tijd bij UFO en uiteraard die bij Scorpions. Op de setlist staan verder onder meer: Live And Let Live, Lights Out, Where The Wild Winds Blow, Natural Thing,  Before The Devil Knows You’re Dead, Lovedrive, Vigilante Man, Too Hot To Handle, Lord Of The Lost And Lonely, Rock You Like A Hurricane, een uitgebreide versie van Rock Bottom met daarin een heel lange gitaarsolo (die geen moment verveelt), Return Of The Mad Axeman en afsluiter en derde toegift Blackout. Na de prima show kunnen de aanwezigen, als ze dat willen, de aansluitende Halloween Party bijwonen, waarvoor een groot deel van het Lucky-complex passend is aangekleed, evenals een groot deel van het barpersoneel dat vakkundig door een tweetal visagistes is ‘beschilderd’.

Schenker4