Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Lene Lovich in Luxor Live

De Amerikaanse zangeres Lene Lovich groeide eind jaren ’70 uit tot een icoon in de Punk en New Wave scene. Ze scoorde grote hits met ‘Lucky Number’, “Say when’ en ‘Bird Song’. Haar debuutalbum “Stateless” wordt gezien als een new-wave klassieker. Deze plaat werd gevolgd door de albums “Flex” (1980), “New toy” (1981), “No man’s land” (1982) en “March” (1990).

In 1979 speelde Lovich mee in de film “Cha cha” van Herman Brood. Met Nina Hagen maakte ze in 1986 de protestsong “Don’t Kill the Animals”, tegen het gebruik van proefdieren. Na een lange radiostilte bracht zij in 2005 een nieuw album uit. De excentrieke zangeres denkt nog lang niet aan haar pensioen en toert nog steeds met haar band de wereld over. Een unieke kans om deze new-wave pionier te aanschouwen!

Als support komt deze avond het uit Berlijn afkomstige Sister Chain & Brother John. Dit duo ziet er uit alsof ze rechtstreeks uit de victoriaanse tijd naar het heden zijn geteleporteerd. Gewapend met een circus-trom en een basgitaar maken ze muziek voor gespuis en liefdelozen. Zelf beschrijven ze het als Parlour Punk of Latter Day Chamber Music. Ontwrichtend/ interessant uniek; wat wil je nog meer?