Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: JJ Grey & Mofro in Doornroosje.

Jacksonville is naast de thuishaven van Lynyrd Skynyrd ook de plek waar een veel jongere southern rock-band het licht zag: JJ Grey & Mofro. Waar bij de illustere plaatsgenoten het honkytonk-gehalte wel erg hoog is, gooit JJ Grey & Mofro wat meer ingrediënten in de mix: funk-, soul- en bluesinvloeden zijn ook in het werk van de zuiderlingen terug te horen.

Op hun albums spelen verschillende blaasinstrumenten en de slidegitaar een grote rol. Aangevuld met een Hammondorgel komt JJ Grey & Mofro aardig in de buurt van een ouderwetse soundtrack van een Amerikaanse roadmovies. De band is al meer dan tien jaar vrijwel non-stop op tournee en speelde op enorme festivals als Bonnaroo en Lollapalooza. Hun zevende langspeler zal binnenkort verschijnen.