Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: CityRock Leeuwarden!

De mannen van Uriah Heep doen al jaren mee in de rockwereld. Ze hebben dan ook vele klassiekers op hun naam staan zoals ‘July Morning’ en ‘Lady in Black’ die voor veel publiek bekend in het gehoor zullen liggen. De muziek van het Ameriaanse Mother’s Finest is het beste te omschrijven als een mix van funk, soul en rock. Vorig jaar kwam na 12 jaar nieuw materiaal uit van de band en daarmee heeft de groep zichzelf weer flink op de kaart gezet. De Zweedse rockers van The Hives zijn momenteel een van de leidende bands in het garagerockgenre en staat bekend om zijn sterke en enthousiaste liveperformance. Ook een oude bekende van het festival, Vandenberg’s Moonkings, zal optreden!

CityRock Leeuwarden viert het muziekgenre rock in de breedste zin van het woord, zoveel mogelijk genres zijn namelijk vertegenwoordigt op dit festival. Op zaterdag spelen Uriah Heep, Mother’s Finest, Queensrÿche, Kadavar, Vandenberg’s Moonkings, DeWolff, De Hûnekop, Helhorse en Blackbone. CityRock Leeuwarden wordt in het Rengerspark in Leeuwarden gehouden.