Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Unsane!

Een erg gave show in Little Devil vanavond voor alle noiserock en (post-)hardcore fans onder jullie. De invloedrijke – om niet te zeggen legendarische – band Unsane betreedt de planken! De groep, die in underground kringen een cultstatus heeft, debuteerde in 1991 met hun eerste gelijknamige full-length. Hierna volgende nog 3 ijzersterke albums (met overigens allemaal even ranzig artwork), totdat ze er eind jaren 90 de brui aan gaven, maar medio jaren 00 kwam de band rond Chris Spencer gelukkig weer bij elkaar.

De noise rock van dit trio is geworteld in de NY hardcore en dat hoor je nog steeds. Hierdoor is de band mede populair in hardcore hoeken waar ook bands als Fugazi, Converge en Quicksand gewaardeerd worden. Het laatste wapenfeit van Unsane komt uit 2012 en is wederom ijzersterk, zo vindt ook Pitchfork: “much of what’s here stands with the band’s best work.”

Het Franse Sofy Major maakt naar eigen zeggen ‘heavy rock’ en dat dekt de lading prima. Alles wat zwaar is wordt erbij getrokken: van noise rock tot stoner tot vroege hardcore.