Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: New Cool Collective feat Mark Reilley (Matt Bianco).

New Cool Collective gaat al sinds 1993 mee binnen de Nederlandse jazz scene. De band ontstond toen saxofonist Benjamin Herman begon te experimenteren met DJ Graham B. De unieke mix van live muziek tijdens een DJ set bleek een schot in de roos. Anno 2015 is New Cool Collective uitgegroeid tot één van de meest succesvolle jazz bands van Nederland. Ze speelden al samen met grote Nederlandse artiesten als Typhoon en Guus Meeuwis en op festivals als North Sea Jazz.

Het is dan ook niet vreemd dat de volgende stap er een is op internationaal niveau. Voor de nieuwe EP ‘The Things You Love’ slaat New Cool Collective de handen ineen met Mark Reilly van de Engelse jazz/pop band Matt Bianco. De artiesten vormen samen twee handen op één buik waarbij de pop insteek en songwriting van Mark Reilly een verlengde vormt voor de jazzy en soulvolle sound van New Cool Collective.

Meer info en kaarten via http://www.013.nl