Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaa19 nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Mother’s Finest.

Mother’s Finest laat zich niet graag in een hokje stoppen, maar worden gezien als de pioniers van de funk. De band voelt zich echter ook als een vis in het water met genres als rock, gospel, R&B en zelfs metal en jazz. Deze mix werd in het pre-Prince en Red Hot Chili Peppers tijdperk als uniek ervaren en leverde de band een flinke schare fans op.

De blended bezetting van de band leverde ze al snel de tagline: “Too damn funky to be white, they rock to hard to be black” op. Het zal Mother’s Finest echter bommen, als er maar op gedanst kan worden. Anno 2015 staan Joyce ‘Baby Jean’ Kennedy, Glenn ‘Doc’ Murdock, Jerry ‘Wyzard’ Seay, Gary ‘Moses Mo’ Moore, John ‘Red Devil’ Hayes en Dion Derek nog steeds garant voor een live spektakel waar de grootste hits als ‘Baby Love‘ en ‘Piece Of The Rock‘ met verve worden gespeeld. En dat zal vanavond niet anders zijn wanneer ze de Jupiler zaal aandoen.

Meer info: http://www.013.nl