Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Milow.

Een reeks Europese radiohits, platina albums, uitverkochte zalen én een eigen platenlabel. Het is hard gegaan met Milow. Al met zijn debuutalbum in 2006 schiet hij recht in de roos, dankzij de superhit ‘You Don’t Know’. Daarna weet de singer-songwriter zijn weg naar de top rustig verder te vinden. In 2007 mag hij Rock Werchter openen en haalt hij zijn eerste drie Music Industry Awards binnen. Een jaar later komt Milow met de single ‘Ayo Technology’, een akoestische cover van de gelijknamige single van 50 Cent. Dit levert hem niet alleen een eerste platina status, maar ook een doorbraak tot ver buiten onze landsgrenzen op. Met ‘You And Me’ en ‘Little In The Middle’ blijft Milow vervolgens de succesnummers en Music Industry Awards opstapelen.

Ondertussen bracht Milow met ‘Silver Linings’ (met o.a. de ingetogen singles ‘Echoes in the Dark’ en ‘We Must Be Crazy’) zijn vierde langspeler uit; volgens De Morgen zijn mooiste plaat tot nu toe. Het discrete en overwegend akoestische album is ook bewust een terugkeer naar zijn muzikale roots. Vanuit deze filosofie groeit het idee om ook nog eens, zoals in de begindagen, een reeks concerten volledig solo te doen. Met akoestische versies van oude nummers, veel ruimte voor humor en storytelling, maar ook met een voorproefje van een gloednieuw vijfde album dat in aantocht is. En zo wordt Milow’s nieuwe ‘Solo Tour’ geboren, die te horen is in de Stadsschouwburg!

Meer info en tickets via http://www.de-oosterpoort.nl/