Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: The Rifles in Melkweg

‘If it ain’t broke, don’t fix it’: als er één band is die dat snapt, dan is het The Rifles. De band volgt de formule die door Britse legendes als The Clash en The Jam is geperfectioneerd: een snel drumintro, een snappy dubbele gitaarriff en gáán.

Debuutalbum ‘No Love Lost’ was direct raak, maar ten tijde van derde album ‘Freedom Run’ in 2011 stapten bassist Rob Pyne en drummer Grant Marsh op en probeerde de band een poppier geluid uit. Niet naar tevredenheid, want voor het vierde album ‘None The Wiser’ keerden Pyne en Marsh terug en ging de band back to basics. Dit jaar brachten ze ‘No Love Lost’ opnieuw uit in een luxe editie en inmiddels komt de vijfde plaat steeds dichterbij.