Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Koninklijk festival

Woensdag 27 april viert Zwolle samen met Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima de hele dag feest. De gemeente heeft Hedon gevraagd om een deel van het muzikale programma van de koninklijke route te verzorgen en dat doen we natuurlijk graag. Op deze heuglijke dag hebben we dan ook een fantastische line-up samengesteld!Woensdag 27 april viert Zwolle samen met Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima de hele dag feest. De gemeente heeft Hedon gevraagd om een deel van het muzikale programma van de koninklijke route te verzorgen en dat doen we natuurlijk graag. Op deze heuglijke dag hebben we dan ook een fantastische line-up samengesteld!

Niemand minder dan Typhoon zal met zijn band onder de noemer Typhoon & Friends een optreden geven op het Broerenkerkplein in het bijzijn van de koninklijke familie. Welke vrienden hij meeneemt is nog even een verrassing, maar gezien de reputatie van Typhoon kan dit op voorhand als één van de hoogtepunten gezien worden.

Vervolgens zullen er de gehele dag optredens zijn op het intieme festivalterrein op het Broerenkerkplein. Dazzled Sticks is de samenwerking tussen Tjeerd Bomhof (Dazzled Kid, Voicst) en Sticks (Opgezwolle, Fakkelbrigade, Great Minds). Causes is een indiepop band met Engelse en Nederlandse muzikanten bekend van o.a. megahit ‘Teach Me How To Dance With You’. Bewilder, de nieuwe band rondom Maurits Westerik (GEM), maakt kwaliteitspop / rock en is live een ware muzieksensatie te noemen. STUFF. is een vijfkoppige liveband uit België die furore maakt met hun genreoverstijgende futuristische jazzfunk, waarmee ze bijvoorbeeld Best Kept Secret in extase brachten. En tot slot The Cool Quest uit Zwolle had afgelopen zomer haar doorbraak dankzij het nummer ‘Shine’. De band werd daarnaast uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en won een Radio 6 award voor ‘beste groep’.

Presentatie is in handen van de ambitieuze Zwollenaar Boudewijn Koops.

Aan het begin van de route zijn het de jongeren van de Fakkelteit die momenteel een bijzondere act aan het voorbereiden zijn. Samen met het Britten Jeugd Strijkorkest wordt een speciaal nummer gearrangeerd wat ten gehore wordt gebracht aan het begin van de koninklijke route. Het nummer is gebaseerd op een door Typhoon geschreven muzikaal en inhoudelijk thema. Typhoon zal het thema ook verwerken in zijn concert op koningsdag. De Fakkelteit is een initiatief van Travers Welzijn en Hedon, waarbij jongeren onder begeleiding  van o.a. Rico (Opgezwolle) aan de slag kunnen met hiphop / rap.

Meer info: www.hedon-zwolle.nl