Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Grieved.

Dat is weer even een tijdje geleden: een keiharde full-on hardcore show in Tilburg. Maar vandaag staat de Zweedse band Grieved in Little Devil in Tilburg. Grieved maakt donkere hardcore, van het meeste zwartgallige soort. Elk greintje positiviteit wordt al vanaf de eerste nooit vakkundig de nek omgedraaid. De zware, sludge-achtige gitaren en diepe bass doen de rest. Dit is van die hardcore die je moet voelen. Die ‘aggressive but honest’ mentaliteit van Grieved legt ze geen windeieren: zo pikte Prosthetic Records de tweede EP ‘Samaritans’ op en bracht die in 2015 opnieuw uit. Een aanrader voor fans van Oathbreaker, Loma Prieta, Young And In The Way en Full Of Hell.

“Nasty Hardcore” staat er bij het genre op de Facebook pagina van support Employed To Serve. En dat maken ze zonder moeite waar. Het in 2015 verschenen ‘Greyer Than You Remember’ staat vol chaotische hardcore met een glansrol voor frontvrouw Justine Jones. Fans van Converge en The Chariot zijn gewaarschuwd.

Meer info en kaarten via http://www.013.nl/