Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Geinbeat!

Het Geinbeat Festival is een gratis muziekfestival en vindt plaats op zaterdag 25 juni 2016 tussen 13:00 en 23:00 uur op het stadsbalkon in winkelgebied City Plaza te Nieuwegein. Geinbeat bestaat sinds 1995 en vindt dit jaar dus voor de 22e keer plaats. Ook dit jaar wordt het festival helemaal door vrijwilligers georganiseerd.

Bands die dit jaar zullen optreden zijn o.a. Birth of Joy, Indian Askin, Mandrake’s Monster en The Black Cult. Verder zullen traditiegetrouw de winnaar van De Kleine Prijs van Nieuwegein, Filthy Felons, en de winnaar van de Utrecht Popprijs, Duke John, optreden. Voor de 2e keer is er dit jaar een ‘Herman Brood Academie stage’ waarop aanstormend talent van deze muziekopleiding zich zal presenteren.