Concerten Tommy Emmanuel in Tilburg en Zwolle

Concerten Tommy Emmanuel in Tilburg en Zwolle

Hij is al jaren de ongekroonde koning van fingerstylegitaar. Tommy Emmanuel komt begin februari voor twee concerten naar Nederland, in Tilburg en Zwolle. Hij beheerst alle technieken tot in de puntjes van zijn vingers. Met speels gemak wisselt hij kippenvelopwekkende folkpartijen af met blueslicks, onnavolgbare jazz, klassiek gitaarspel en regelrechte pop. En dat alles met enkel een akoestische gitaar.

Op vrijdag 3 februari geeft hij een concert in 013, Tilburg, op zondag 5 februari is hij te zien in Theater de Spiegel in Zwolle.

Tommy Emmanuel heeft zichzelf aangeleerd om melodie, begeleiding en drums allemaal tegelijk op zijn gitaar te spelen, soms tot in het extreme. Al sinds zijn zesde staat hij professioneel op de planken. Hij is een van de meest bekeken artiesten op YouTube en speelt honderden concerten per jaar over de hele wereld. 

Live weet Tommy Emmanuel zijn publiek goed mee te krijgen door zijn levenslange podiumervaring en een onmiskenbare dosis charisma. Bekijk hier zijn voordracht tijdens een TEDx-avond in Melbourne:

Zelfs op het podium is hij nog aan het graven in zijn muziek en laat hij zich leiden door zijn eigen spel. Omdat Emmanuel het belang van melodie maar ook groove en arrangement doorheeft, vormt hij een soort eenmansband op z’n gitaar.

Tommy Emmanuel begon op zijn zesde al door zijn geboorteland Australië te toeren en heeft sindsdien de ene na de andere mijlpaal bereikt. Zo was hij sessiemuzikant voor Eric Clapton, John Denver en Stevie Wonder en heeft hij samengewerkt met Chet Atkins, die hem de titel ‘Certified Guitar Player’ gaf.

Omdat hij al van kinds af aan zijn brood moest verdienen met muziek maken, was hard studeren een vereiste en het resultaat mag er zeker zijn. Emmanuel heeft zichzelf aangeleerd om melodie, begeleiding en drum allemaal op zijn gitaar te spelen, soms tot aan het extreme toe. Met zijn fingerpickingtechniek weet hij wereldwijd volle zalen te trekken, van het Sydney Opera House tot Carnegie Hall. Ook werd hij twee keer genomineerd voor een Grammy Award.

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen