Het uitverkochte concert dat Supertramp op 11 december zou geven in de Ziggo Dome gaat niet door. Vanwege gezondheidsproblemen van oprichter Rick Davies zijn alle geplande tourdata van de ‘Supertramp Forever’ gecanceld. Alle kaarten van het concert in Amsterdam kunnen worden geretourneerd.

Bij Davies werd onlangs multipel myeloom vastgesteld en hij is begonnen aan een agressieve behandeling om deze ziekte te bestrijden. Hij laat weten dat hij er erg naar uit keek om door Europa te touren en het jammer vindt dat hij verstek moet laten gaan. “Op dit moment moet ik helaas al mijn energie gebruiken om weer te kunnen verstellen” laat hij in het persbericht weten.

Voor de Nederlandse fans van Supertramp is het misschien wel een schrale troost dat de voormalige zanger uit de jaren ’70, Roger Hodgson, wel in Nederland zal optreden. Op 2 september zal hij optreden in een uitverkocht Carré in Amsterdam. Op 18 april volgend jaar zal hij daar weer optreden, en een dag later in het Luxor Theater in Rotterdam. Roger Hodgson was de mede oprichter van de band en verantwoordelijk voor een aantal klassiekers van de band. Zoals ‘Breakfast In America’, ‘Give A Little Bit’ en ‘Dreamer’. In 1983 verliet hij de band.